Tragická nehoda na Semilsku: Spolujezdec nepřežil náraz do stromu. Řidič byl opilý

Nehoda dodávky u Bradlecké Lhoty na Semilsku

Nehoda dodávky u Bradlecké Lhoty na Semilsku

Nehoda se stala v sobotu dopoledne u obce Bradlecká Lhota na Semilsku. Po nárazu dodávky do stromu zemřel na místě spolujezdec. Řidič, který byl pod vlivem alkoholu a marihuany, utrpěl zranění.

Zraněného řidiče převezli záchranáři do nemocnice, uvedla agentura Aktu.cz. „Řidič byl pod vlivem alkoholu,“  řekla mluvčí policie Klára Jeníčková podle webu Náš region. Později doplnila, že nešlo jen o alkohol, ale také o psychotropní látky. Příčiny a okolnosti nehody vyšetřuje policie. „Na místo vyjela také služba kriminální policie. Dopravu řídili policisté,“ přiblížila Jeníčková.

ČTĚTE TAKÉ: Hrozivá nehoda v Praze. Při hromadné srážce aut se zranili čtyři lidé, jsou mezi nimi i děti

Tragická událost se stala na hranici Libereckého a Královéhradeckého kraje. „K místu vyjížděli záchranáři z Královéhradeckého kraje,“ upřesnil mluvčí liberecké záchranky Michael Georgiev.

Devětačtyřicetiletý řidič jel podle Jeníčkové s vozidlem Renault Trafic na rovném klesajícím úseku směrem od Lomnice nad Popelkou na Jičín, kde dosud z nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo komunikaci a čelně narazil do telekomunikačního zařízení. Řidič měl zranění lehčího charakteru a byl převezen k ošetření do jičínské nemocnice. „Spolujezdec však utrpěl zranění, kterým na místě nehody podlehl,“ uvedla Jeníčková.

U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku, která po naměření ukázala hodnotu 2,07 a 2,11 promile alkoholu v dechu a test na přítomnost návykových a psychotropních látek detekoval přítomnost látky THC. Příčinu a okolnosti dopravní nehody jsou nadále policisté vyšetřují.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nehoda na pražském hlavním nádraží. Osobní vlak se střetl s lokomotivou, zranili se tři lidé

Tagy: