Kvůli zfetovanému závodníkovi uhořel u Klášterce řidič. Mladík si teď u soudu vyslechl trest

Okresní soud v Chomutově poslal 25letého Jiřího C. na rok a deset měsíců do vězení. Podle rozsudku zavinil pod vlivem drog tragickou dopravní nehodu u Klášterce nad Ohří. Při havárii tehdy uhořel starší řidič a další dva lidé se těžce zranili.

„Vozidlo pan obžalovaný řídil, ačkoliv věděl, že je pod vlivem návykové látky. V krvi měl metamfetamin,” uvedl soudce Martin Mihal. Nehoda se stala v prosinci roku 2020 na hlavním tahu z Klášterce nad Ohří na Karlovy Vary.

ČTETE TAKÉ: Neměla šanci přežít. Domíchávač betonu přejel v Teplicích seniorku, řidič střet nezaznamenal

Silný vůz, který řídil obžalovaný, dostal na mokré silnici smyk a čelně se střetl s protijedoucím autem. V plamenech zahynul 52letý řidič.

Svědci už dříve u soudu popsali, že Jiří C. na silnici závodil v autech s partou kamarádů. On sám ale tuto verzi odmítl. U soudu následně tvrdil, že šlo pouze o vyhlídkovou jízdu z Prahy do Krušných hor.

Mladíkovi soud zakázal na šest let řídit auto. Pozůstalým současně musí zaplatit přes 4 miliony korun. Verdikt ještě není pravomocný, státní zástupkyně i obhájce si ponechali lhůtu pro případné odvolání.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Celníkům se naskytl otřesný pohled. V Praze zabavili zapáchající maso mířící na tržnici

Tagy: