Lamborghini za 11 milionů v Praze zapálil žhář. Problém byl zřejmě v ukrajinských barvách vozu

Superluxusní sportovní vůz shořel před salonem Advantage Cars v pražských Vysočanech

Spáleniště... Příběhy hasičů: Žhář zapálil Lamborghini

Zřejmě ho štval luxusní sporťák v ukrajinských barvách, tak si na něm vylil vztek. Žhář v září zapálil Lamborghini Huracán stojící před prodejnou luxusních aut. Majitel autosalonu uvedl, že firma nemá s nikým spory a čin si nedovede vysvětlit. Případ líčí další díl videopodcastu SPÁLENIŠTĚ.

Majitel autosalonu upozornil, že vystavený vůz byl vyveden v modro-žluté barevné kombinaci, tedy v barvách ukrajinské vlajky. Policisté a hasiči sice zajistili záznam, jak jde k autu někdo s kanystrem, polévá ho, škrtne sirku a pak se popálí, avšak pachatele policisté nikdy nedopadli.

ČTĚTE VÍCE: Dva vrazi si vyrobili papírovou krabici a utekli v ní z věznice v Borech. Pak padaly hlavy

„Když majitel auta přijel k požáru, dlouhou dobu tomu nechtěl uvěřit a zpočátku s námi ani nechtěl komunikovat. Hodně ho to vzalo, byla to srdcová záležitost společně s jeho synem. Na to auto se dlouhou dobu těšili, dočkali se, ani se v něm nestačili pořádně projet a někdo ho zapálil. Byla to pro ně těžká rána,“ vzpomíná na požár David Vrzal, vyšetřovatel pražských hasičů, který měl případ na starost. V Praze navíc shořel ještě jeden unikátnější kousek od stejné značky.

Podle fotografií hasičů bylo patrné, že šlo o model Lamborghini Huracán STO, který je zaměřený na jízdu na okruhu. „Majitel škodu odhadl na 11 milionů korun,“ doplnili hasiči.

Proč začal vůz hořet? A jak se hasí supersportovní auta za miliony? Nejen to v novém dílu videopodcastu SPÁLENIŠTĚ.

Tagy:
Matěj Rychlý požár Lamborghini plameny podcast Praha autosalon videopodcast Spáleniště... příběhy hasičů