Legendárního hokejistu čeká nejtěžší boj kariéry. Trojnásobný vítěz Stanley Cupu má rakovinu

Jeden z nejlepších hokejových brankářů historie NHL Andy Moog má rakovinu. Na sociální síti Instagram to oznámil výrobce brankářského vybavení Mike Vaughn. Trojnásobný vítěz Stanley Cupu se během své hráčské kariéry stal miláčkem fanoušků týmu Edmontonu Oilers, za který odchytal sedm sezón.

Vaughn diagnózu 63letého kanadského gólmana zveřejnil ve čtvrtek. „Požádal nás, abychom se o tuto zprávu podělili s hokejovou komunitou, která pro něj v průběhu let tolik znamenala. Doufáme, že se s námi podělíte o své myšlenky a přání všeho dobrého, protože začíná nejtěžší boj své kariéry,“ napsal na Instagram.

ČTĚTE TAKÉ: Miliony pro flamendry z nároďáku? Je na nich, jestli bonus pošlou na charitu, říká Pešír

„Vždycky se snaží pomáhat druhým a teď je řada na nás, abychom pomohli my jemu,“ dodal Vaughn. Odkazoval tím na četné charitativní projekty, do kterých se Moog zapojoval. Pomáhal například sportovní organizaci Special Olympics pro děti a dospělé s mentálním postižením.

Moog začal svou kariéru v roce 1980 za tým Edmontonu Oilers. Byl součástí legendárního týmu a hrál po boku hvězd jako Wayne Gretzky či Mark Messier, připomíná Daily Hive. S klubem vyhrál v letech 1984, 1985 a 1987 Stanley Cup pro vítěze NHL. Po sedmi letech strávených v Edmontonu, během kterých se stal oblíbencem fanoušků, se v roce 1987 přesunul do Bostonu.

Zahrál si také za klub Dallas Stars a kariéru ukončil v roce 1998 v Montrealu Canadiens. V roce 1994 se stal teprve desátým brankářem v historii NHL, který zaznamenal 300 vítězství a začal být všeobecně uznávaný jako jeden z nejlepších brankářů v historii NHL.

Do Hokejové síně slávy sice uveden nebyl, v sezóně 1989–1990 se však stal vítězem William M. Jennings Trophy. Tato cena se uděluje brankářům, kteří odehrají za tým s nejmenším počtem inkasovaných branek alespoň pětadvacet zápasů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zápas Argentiny s Brazílii narušily bitky fanoušků, vášně neuklidnil ani Messi

Tagy: