Miliony pro flamendry z nároďáku? Je na nich, jestli bonus pošlou na charitu, říká Pešír

Jan Kuchta a Jakub Brabec (vlevo) patří spolu s Vladimírem Coufalem k protagonistům skandálu české fotbalové reprezentace.

Bonus za postup na fotbalové ME dostane i trio flamendrů

Vladimír Coufal, Jakub Brabec a Jan Kuchta – i trio flamendrů vyloučených z národního týmu dostane svůj díl z 85 milionů korun, které jako součást bonusu za postup na EURO připadnou hráčům reprezentace. Česká fotbalová asociace přitom od Evropské fotbalové unie obdržela celkem 227 milionů. Jak hráči s penězi naloží, je jejich věc, uvedl bývalý manažer týmu Tomáš Pešír, který o rozdělování odměn spolurozhoduje.

Splněný postup na EURO zastínila kauza Belmondo. Trojice hráčů Coufal, Brabec a Kuchta si před rozhodujícím zápasem zašla v Olomouci na mejdan, za což byla vyhozena z týmu. Přesto na ni čekají tučné prémie. Tomáš Pešír, už bývalý manažer národního týmu, který s koučem Jaroslavem Šilhavým rozdělí odměny, pro deník iDNES řekl, že se jejich ostuda dokonce obejde bez pokuty. „Dám jim prémie, které si vybojovali. Jestli oni uznají za vhodné, že peníze pošlou na charitu nebo pro společnou věc, nechám na nich. Je to jejich zodpovědnost, jejich život,“ konstatoval Pešír.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Detaily z hotelu fotbalistů. Z hráčů táhl alkohol. Kapitán chtěl skandál tutlat, tvrdí zdroj

Pokud bychom vycházeli z toho, že by se peníze rozdělovaly mezi jedenatřicítku hráčů, kteří zasáhli do kvalifikačních utkání podle odehraných minut, nejvyšší odměnu by dostal kapitán Tomáš Souček. V kvalifikaci dal tři branky a odehrál kompletních 720 minut. „Bylo tady hodně kluků, kteří měli pár startů, tak jsem to vzal na sebe. Chtěl jsem jim pomoct hlavně ve hře, ale padlo to i v těch gólech, o to víc mě to potěšilo,“ zhodnotil Souček zpětně své nasazení.

Kapitán mužstva by podle minut na trávníku inkasoval více než 7 a tři čtvrtě milionu korun. Co se týče olomouckých flamendrů, třetím nejvytíženějším hráčem byl Coufal a čas na hřišti by mu hodil 5,6 milionu. Šestý Brabec by si vydělal 4,8 milionu a devátý Kuchta 4,5 milionu. Kromě minutáže však budou v rozdělování odměn jistě platit i další faktory.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Manžela modelky Makarenko zadrželi v Glasgow po fotbale. Skotové ho podezřívají ze znásilnění

Tagy: