Ošetřující lékař o zdravotním stavu Bohdalové: Neotrávil ji botulotoxin, jde o raritní infekci

Jiřina Bohdalová

Bohdalová v nemocnici

Českou veřejnost znepokojila zpráva o hospitalizaci herečky Jiřiny Bohdalové, která je v péči lékařů v pražské Nemocnici Na Homolce. Původní zprávy hovořily o tom, že by příčinou měla být otrava botulotoxinem, to však hereččin ošetřující lékař, profesor Petr Neužil, v rozhovoru pro CNN Prima NEWS vyvrátil.

„Jiřinu Bohdalovou jsme přijali v úterý v odpoledních hodinách se známkami zánětlivého onemocnění, které jsme museli nějakým způsobem identifikovat a diagnostikovat,“ sdělil pro CNN Prima NEWS Neužil a vyvrátil dosavadní zprávy o tom, že mělo jít o otravu botulotoxinem. „Jde skutečně nejspíše o mikrobiální infekci, která je ve spojitosti s jídlem. Ale není to botulotoxin, je to jiná velmi raritní bakterie,“ vysvětlil.

ČTĚTE TAKÉ: První fotka Soukupa po bitce s Dopitou. Hanychové expartner skončil zakrvácený na vozíku

Zdrojem onemocnění byl podle něj nějaký nedostatečně připravený pokrm. „Patrně padl nějaký tatarák, anebo nějaké nedovařené maso,“ poznamenal lékař.

Co se týče zdravotního stavu Bohdalové, zůstává však lékař optimistický. „Jiřina je v dobré kondici a myslím si, že se to bude jen zlepšovat,“ poznamenal s tím, že se spolu se zdravotním stavem rapidně zlepšuje i její nálada.

Na otázku, kdy by mohla být herečka propuštěna z nemocnice, lékař odpověděl zdrženlivě: „Doufáme, že to bude moci být brzy, ale v tuto chvíli je ještě předčasné o tom mluvit. Ještě bych nepředbíhal.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dcera zpěváka Dalibora Jandy ukázala své bydlení s luxusní terasou. Dům vyměnila za byt

Tagy:
Jiřina Bohdalová JIP herečka zdraví kultura Showtime zdravotní stav nemocnice