Náraz a pak ohnivá exploze. V USA se zřítilo letadlo na dálnici, neštěstí zachytila kamera

Na dálnici v Nashvillu spadlo malé letadlo, nikdo na palubě nepřežil

Pád letadla na dálnici v Nashvillu

Na dálnici poblíž Nashvillu v americkém státě Tennessee se v pondělí večer zřítilo letadlo. Při havárii měli zahynout všichni lidé na palubě, přesný počet obětí úřady zjišťují.

Pilot asi dvacet minut před osmou hodinou večer zavolal na letiště Johna C. Tunea, které se nachází v západní části města Nashville. Dispečinku ohlásil poruchu motoru a dostal povolení k nouzovému přistání. O chvíli později prý vysílačkou oznámil, že letadlo na letiště nedoletí, píše AP.

ČTĚTE TAKÉ: Chvíle hrůzy v Cáchách: Ozbrojená žena se zabarikádovala v nemocnici. Vše ukončil výstřel

Stroj se zřítil na travnatou mez u dálnice za obchodním domem necelých pět kilometrů od letiště. „Zdá se, že na palubě všichni zahynuli,“ řekl mluvčí nashvillské policie Don Aaron. Přesný počet obětí prozatím neuvedl. Nikdo z řidičů na dálnici podle mluvčí nashvillských hasičů Kendry Loneyová nebyl zraněn. Úřady také AP potvrdily, že nedošlo k poškození budov nebo aut.

Někteří svědci podle Aarona uvedli, že letadlo bylo evidentně v nouzi, když letělo nad dálnicí. „Myslím, že pilot měl problémy udržet ho pod kontrolou,“ uvedl podle The Tennessean.

Tagy: