V USA se zřítilo letadlo a zničilo několik domů. Kalifornští hasiči nacházejí mrtvé

Nehoda v Kalifornii

V Kalifornii spadlo malé letadlo

Nejméně dva lidé zemřeli a dva se zranili poté, co malé letadlo havarovalo v obydlené oblasti v Kalifornii. Stroj při pádu zničil zhruba deset domů v Santee nedaleko San Diega. Záchranáři s hasiči pátrají po obětech a určují rozsah škod. Na místě je také policie.

Stroj při pádu poničil také několik aut. Zatím není jasné, kolik lidí na palubě šestimístného letadla bylo. Potvrzené je zatím jen úmrtí pilota, který pracoval jako kardiolog v nemocnici v Yumě. Společnost UPS pak potvrdila úmrtí jednoho ze svých řidičů.

„Několik lidí zemřelo, zatím nevíme, kolik přesně. Víme, že jsou nejméně dva. Nechci to popisovat příliš barvitě, ale je to dost krutá scéna,“ řekl zástupce velitele hasičů ve městě Santee Justin Matsushita.

Letadlo mířilo z města Yuma v Arizoně do San Diega. Podle svědků však zřejmě mělo problémy a snažilo se přistát na nedalekém letišti. Kolem poledne místního času se však zřítilo na ulici v Santee. Jedno z křídel letadla při pádu spadlo na dodávku dopravní společnosti UPS, jejíž řidič nehodu nepřežil. Trup stroje se pak odvalil na dva blízké domy a explodoval.

Letadlo typu twin-engine se zřítilo jen tři bloky od místní střední školy, která vydala prohlášení, podle kterého jsou všichni tamní studenti v pořádku. Incident vyšetřují federální letecké úřady.

Tagy: