Pěsti a kopance do hlav. Za brutální bitku na letišti v Praze hrozí taxikářům 10 let

Taxikář ve Zlíně začal ujíždět i se zákazníkem. Jak se ukázalo, řidič neměl licenci.

Kriminalisté řeší rvačku taxikářů

Kriminalisté z prvního oddělení rozplétají případ hromadné bitky mezi taxikáři u pražského Letiště Václava Havla. Podle informací CNN Prima NEWS kopanci a pěstmi vygradoval dlouhodobý spor o zákazníky. Pět cizinců si už vyslechlo obvinění a všem hrozí vězení.

Turistům, kteří ve čtvrtek večer dorazili na Letiště Václava Havla v Praze, se dostalo nečekaného přivítání. Na parkovišti se mezi sebou popralo několik cizinců. Divák, který redakci CNN Prima NEWS video poslal, tvrdí, že jde o taxikáře.

ČTĚTE TAKÉ: Mladík na Jičínsku měl krutě týrat prarodiče. Hrozil jim zabitím, nůž vytáhl i na sousedku

Kromě policistů na místě musela zasahovat i letištní posádka záchranářů. Dva muži po nevybíravém útoku potřebovali jejich pomoc. „Jeden z mužů utrpěl zranění v oblasti horní končetiny, druhý úraz hlavy. Oba byli po ošetření transportováni do Ústřední vojenské nemocnice,“ uvedla mluvčí Asociace samaritánů České republiky Petra Homolová.

Několik taxikářů policisté ihned po incidentu zadrželi. „Případ si poté převzali kriminalisté z prvního oddělení Praha I., kteří sdělili obvinění pěti osobám,“ uvedl mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Podle informací CNN Prima NEWS měl rvačkou vyvrcholit dlouhodobý spor o zákazníky.

Podobné potyčky údajně nejsou mezi taxikáři nic výjimečného. „Pepřové spreje, železné tyče v ruce, slovní přestřelky. Toho vše před zraky kolemjdoucích. Dokonce se jednou honili v autech na expres parkovišti,“ napsal redakci bývalý zaměstnanec taxi služby.

„Všichni muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu rvačka a dva z nich jsou navíc podezřelí z trestného činu ublížení na zdraví a těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ doplnil Hrdina. Kriminalisty nyní čeká nelehký úkol. Musí rozkrýt pozadí celého problému mezi taxikáři. Všem obviněným hrozí vězení od jednoho roku do deseti let.

Tagy: