Letní kostky: Svítící LEGO® i písek, skládání nikdy nebylo lepší!

Hodně? Víc a ještě víc! Milovníci LEGA® dobře vědí, že dílků stavebnice, která dokáže malé i velké stavitele těšit i dlouhé hodiny, není nikdy dost. A právě proto vznikla v plzeňském areálu DEPO2015 mimořádná expozice Letní kostky. Nabízí nejen několik herních zón rozdělených podle věkových kategorií, aby si i ti nejmenší návštěvníci mohli užít radost ze stavění, ale i unikátní UV projekci, které spojování jednotlivých dílů povyšuje na docela novou a nebojíme se říct i uměleckou úroveň.

Kdo by neznal LEGO® kostky! Legendární stavebnice baví holky, kluky, ba i pány a dámy. Kdo si zkrátka jednou zkusil spojit pár dílků dohromady, ví, že tahle zábava nebere konce.

To velmi dobře vědí i tvůrci interaktivní výstavy Letní kostky. A tak stavění spojili s digitálními a světelnými herními prvky, které společně tvoří svět kreativity, z něhož se nikomu nechce ven. „Letní kostky v DEPO navazují na koncept herny s kostkami LEGO®, kterou jsme společně s Czech Repubrick v DEPO2015 úspěšně premiérovali letos v únoru. Na rozdíl od klasických výstav modelů jsme zkusili udělat jiný, herní model. Zájem veřejnosti byl obrovský. Proto jsme se rozhodli hernu rozšířit, doplnit ji unikátní interaktivní UV projekcí a místo jednoho měsíce ji protáhnout na téměř celé prázdniny,“ říká Jan Štěpán, programový ředitel DEPO2015.

Herna má několik částí: Pro nejmenší stavitele od 18 měsíců s bazénky plnými LEGA DUPLA® či koutek s vláčkem. Zkušenější LEGO® architekti se mohou těšit na stavěcí zónu z bílých kostek a na LEGO® profesionály čeká zmíněná instalace se svítícími kostkami. Jmenuje se UV UPGRADE a je umístěna v black boxu, v němž za doprovodu hudby na černém koberci návštěvníci vytvářejí rozmanité obrazce ze speciálního svítícího písku, ty pak mohou doplnit rovněž svítícími stavbami z LEGO® kostek, čímž vznikají nejen 2D ale rovnou 3D objekty. „Všetko, čo sa na zemi kreslí je v reálnom čase premietané na stenu v kaleidoskopických obrazcoch. Výsledkom je kontinuálne sa meniace umelecké dielo, ktoré tvorcami sú sami návštěvníci,“ popisuje instalace UV UPGRADE její autor, slovenský designér a architekt Juraj Horňák, který se ve své tvorbě věnuje návrhům her a hravých interaktivních instalací ve veřejném prostoru.

Letní kostky v DEPO2015 jsou příležitostí nejen k tomu, jak děti zabavit, ale přitom jim také pomoci rozvíjet kreativitu a fantazii. Navštívit je lze od 10. července do 31. srpna každý den od 10:30 do 18 hodin. Vzhledem k vysokému zájmu jsou vstupy organizovány do hodinu a půl dlouhých časových slotů. Vstupenky na konkrétní čas lze získat na webu Goout.cz i na místě.

Tagy: