Teploty porostou až k tropickým třicítkám. Noci už budou ale chladné, ráno může překvapit

Léto

Počasí 5.9.2023 7:08

I když se září plně přihlásilo o slovo, letní počasí nekončí. Teploty, které v uplynulých dnech lehce překračovaly hranici 20 °C, v tomto týdnu podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ještě porostou a o víkendu mají atakovat tropické třicítky. Podzim se ale připomene ráno, kdy se vzhledem k chladným nocím mohou objevit mlhy, které mohou překvapit řidiče.

V úterý očekávejte skoro jasno až jasno, jen k ránu se mohly objevit ojedinělé mlhy. Nejvyšší denní teploty se podle meteorologů budou pohybovat mezi 22 a 26 °C. V horských oblastech se rtuť teploměru vyšplhá pouze ke zhruba 18 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nekonečné kolony. Tisíce lidí uvázly na festivalu, celebrity se brodí bahnem k civilizaci

Teplé dny prvního školního týdne budou provázet chladné noci, z úterý na středu klesnou teploty až k 8 °C. Ráno se mohou opět vyskytnout ojedinělé mlhy, den však bude nejjasnější z celého týdne. Denní maxima dosáhnou až 28 °C.

„Neochladíme se ani díky větru, počasí totiž ovlivňuje tlaková výše, kvůli které málo fouká,” vysvětlila ve vysílání CNN Prima NEWS Michaela Valachová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve čtvrtek bude jasno nebo skoro jasno. Pozvolné oteplování bude podle meteorologů nadále pokračovat a nejvyšší teploty se vyšplhají k 29 °C. Na třicítky si však počkáme až do víkendu.

Tagy: