Léto bez střechy za pakatel. Vybrali jsme ojeté kabriolety do 100 tisíc korun

Ford, Peugeot, Volkswagen, ale i Audi nebo Mercedes. To jsou značky otevřených aut, která najdete v českých bazarech do částky 100 tisíc korun. I když jde povětšinou o poměrně staré exempláře, ještě mohou dobře posloužit na víkendové letní vyjížďky.

Kabriolet nemusí zůstat snem. I když je pravda, že dnes vozy bez střechy prodávají hlavně luxusní automobilky, a jejich ceny jsou tak poměrně vysoké, ojetiny nabízené v českých autobazarech nabízí pohled do doby, kdy měly klasické kabrio ve své nabídce i obyčejnější značky. I proto je lze sehnat za velmi nízkou cenu.

Užít si jízdu s větrem ve vlasech tak mohou také ti, kteří na svém účtu najdou volných 100 tisíc korun anebo třeba jen polovinu. Pátrali jsme v bazarech po co nejlevnějších vozech a vybrali hned čtyři, na které není potřeba platit ani 50 tisíc korun. Jde o modely značek Volkswagen, Ford, Peugeot a Citroën.

Najdete i Mercedes

Mezi kabriolety do 100 tisíc korun už figurují i luxusní značky, jde o Mercedes-Benz nebo Audi. U nich je ale potřeba počítat s tím, že patří k nejstarším anebo mají poměrně velký nájezd. Přitom právě u kabrioletů se často počítá s menším množstvím ujetých kilometrů, protože i svým prvním majitelům mnohdy slouží jen jako víkendové povyražení.

Mějte ale na paměti, že koupě nejlevnějších bazarových vozů je tak trochu loterie. Může se stát, že bude auto ještě bez problémů sloužit, stejně tak lze ale s vysokou pravděpodobností narazit na kousek, se kterým bude nutné jezdit často do servisu. Před koupí vozu proto doporučujeme zjistit ceny dílů i dostupnost servisu. Nic ale novopečenému majiteli nebrání užít si pár teplých měsíců bez střechy a pak auto zase prodat.

V přiložené fotogalerii najdete 10 laciných kabrioletů, které jsme našli v českých autobazarech. Přidali jsme i údaje o motorizaci, ročníku, nájezdu a samozřejmě ceně. Nejstaršímu autu je 23 let, nejmladšímu 14. Nejnižší nájezd je 90 tisíc kilometrů, nejvyšší 284 tisíc.

Tagy: