Lidi v Klatovech děsí travič psů. Mia s Ronem přežili, zachránila je i vlastní povaha

Po dosud neznámém traviči zvířat pátrají klatovští policisté. Muž vhodil otrávené pamlsky do zahrady dvěma psům. Oba přežili díky pohotové reakci majitelů a zřejmě i díky své povaze. Pachatele zachytila kamera, rodina s policií prosí o pomoc.

Ron a Mia jsou nedílnou součástí rodiny. O to víc manžele Žabkovy šokovalo, když zjistili, že se někdo nejspíš pokusil jejich čtyřnohých společníků zbavit.

„Standardně jsme ráno odcházeli do práce, když jsme si všimli, že jsou před vrátky pohozené hnědé krabičky. Bylo na nich napsáno: ‚Pozor, otrávená nástraha‘,“ líčil Jiří Žabka. Miu a Rona tak majitelé okamžitě naložili do auta a odvezli je k veterináři. Ten jim vypumpoval žaludek a dal jim protijed.

Psi měli „černé svědomí“

Pejskům dost možná zachránila život jejich vlastní povaha. Vždy, když mají „černé svědomí“ – snědí nebo rozkoušou něco, co nemají – přinesou dotyčnou věc před dveře domu. Kdyby krabičky nechali v zadní části zahrady, majitelé by je mohli nalézt až ve chvíli, kdy by už bylo pozdě.

Pachatele zachytila kamera, která je umístěna na domě. Otrávenou návnadu vhodil do zahrady 21. prosince krátce před půlnocí. „Den poté náš známý našel stejnou krabičku před svým domem,“ doplnil Žabka. „Klatovští policisté evidují případ jako přestupek. V současné době pátráme po pachateli tohoto protiprávního jednání,“ dodala mluvčí policistů Barbora Šmaterová.

Rodina mezitím po vlastní ose zjišťuje informace, které by mohly vést k dopadení traviče. „Co jsme zjistili, tak poslední dodávka tohoto jedu byla před osmi lety do klatovských kasáren. Jed tak musí nějakou cestičkou pocházet odtamtud,“ dodal Žabka.

Pokud máte nějaké informace vedoucí k dopadení pachatele, zavolejte na linku 158. Kontaktovat můžete také redakci Krimi zpráv na e-mailu krimizpravy@iprima.cz

Tagy: