Děsivé přepadení směnárny v Hradci. Lupič vyhrožoval granátem v ruce, odnesl si statisíce

Neznámý lupič v sobotu dopoledne přepadl směnárnu v centru Hradce Králové. Obsluze měl hrozit s granátem v ruce. Lup, který přesahoval 300 tisíc korun, si ukryl pod bundu. Po činu z místa utekl, muži hrozí až deset let vězení.

Přepadení se odehrálo v sobotu kolem desáté hodiny dopoledne v jedné ze směnáren v Hradci Králové. Muž maskovaný čepicí a kapucí přistoupil k ženě v okénku. Poté, co podal obsluze vzkaz, vytáhl z kapsy granát. „Požadoval vydání všech peněz. Žena muži postupně vydala z trezoru jak českou měnu, tak i eura,“ popsala pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Iva Kormošová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na slibovaný sex nedošlo. Cizinec muže v Praze uspal a ukradl mu věci téměř za milion

Muž byl ve směnárně bez pár vteřin přesně dvě minuty. Na první pohled bylo vidět, jak je nervózní, viditelně se mu klepaly ruce. Rozepnul si bundu a zřejmě chtěl, aby mu paní za přepážkou peníze vložila do ní, jenže to nešlo, a tak si je bral z okénka sám. „Škoda majiteli směnárny vznikla ve výši přes 350 tisíc korun,“ upřesnila Kormošová.

Po pár výhružkách pak z místa s penězi i granátem odešel. Muž byl dle popisu štíhlé postavy, vysoký přibližně 170 cm, ve věku mezi čtyřiceti a padesáti lety. Na sobě měl tmavě zelenou mikinu, měl světle hnědé vlnité vlasy a na očích brýle,“ doplnila Kormošová s tím, že za loupež mu hrozí až deset let vězení.

Podrobné informace k případu může veřejnost sdělit na lince158.

Tagy: