Mám uměleckou duši, omlouval muž z Prahy krádež obrazů. Policie ho vypátrala díky divákům

Muž v poutech

Děkujeme, jste hrdinové. Někdo z vás totiž zavolal na linku 158 a pomohl policistům v pátrání po zloději, který ukradl obrazy v ceně asi půl milionu korun. Tip od diváka se ukázal být správný, a tak už se obrazy dostaly do rukou policistů. I s jejich zlodějem.

Na záběrech není pachatel moc dobře vidět. Ukázali jsme je však vám, divákům, a to nakonec stačilo. Policisté už lupiče mají.

Diváci označili adresu na Havlíčkově náměstí v Praze po odvysílání reportáže s tím, že uvnitř by se měl schovávat zloděj i s kradenými obrazy.

Pachatel byl mnohokrát trestaný

Kriminalisté se na místo zaměřili a jejich kolegové mezitím sháněli povolení k domovní prohlídce, mezitím se ale zloděj na místě objevil a byl ihned zadržen. Policistům se přiznal a dal jim i všechny odcizené obrazy, jejichž cena se odhaduje asi na půl milionu korun.

Kriminalisté lustrací zjistili, že muž je několikrát soudně trestaný a navíc má zákaz pobytu na území České republiky. Mimochodem, byl už odsouzený i v zahraničí. Obrazy prý ukradl proto, že má uměleckou duši a líbily se mu. Moc dlouho se u něj ale neohřály.

V tuto chvíli je třiatřicetiletý cizinec podezřelý z krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až pět let. Policisté už – i s ohledem na to, že je cizinec a navíc to v kriminále dobře zná – podali návrh na jeho vzetí do vazby.

Tagy: