Lupič v Plzni ženě vytrhl peníze z ruky, srazil ji a utekl. V minulosti ubodal člověka

O pořádném štěstí může mluvit přepadená žena, které pachatel v jedné z plzeňských večerek vytrhl z ruky několik tisíc korun. Přišla sice o hotovost, ale vyvázla bez zranění. Muž, který ji okradl, byl totiž mimořádně nebezpečný – v minulosti ubodal člověka. Tehdy skončil na 11 let ve vězení.

Incident se odehrál ve čtvrtek krátce před polednem v prodejně potravin v plzeňské části Petrohrad. „Zrovna tu byla paní pro peníze za pečivo a máma počítala další. On se na paní díval a vytrhl jí peníze z ruky, srazil ji a utekl,“ popsal syn majitelů večerky.

Lupiče zachytily bezpečností kamery umístěné uvnitř obchodu. Díky tomu policisté věděli, jak vypadá, a začali po něm okamžitě pátrat. Dopadli ho po několika hodinách v blízkosti hlavního vlakového nádraží. „Policejní komisař Plzeňského městského ředitelství zahájil trestní stíhání a sedmatřicetiletého muže obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Odsouzený vrah

Ondřej K. má přitom bohatou trestní minulost. V březnu 2008 na ubytovně ubodal padesátiletého muže. Za vraždu si odseděl 11 let.

Podle místních se bezpečnostní situace ve čtvrti Petrohrad rok od roku zhoršuje. „Nedávno mi vykradli restauraci, manželovi pořád něco rozbíjí. Myslím si, že by tady mohlo více policistů –⁠ nejenom na botičky, ale i na to, aby ochránili lidi,“ řekla jedna z místních. „Když jsem se přistěhoval, nevydrželo mi kolo na chodbě. Bordel tady je úplně neskutečný,“ dodal další.

Soud poslal útočníka do vazební věznice. Tam si počká na začátek soudního líčení. V případě prokázání viny může skončit až na 10 let za mřížemi.

Tagy: