Macinka: Green Deal nás vrací na velbloudy. Zastavit ale nejde, namítl Zdechovský

Petr Macinka a Tomáš Zdechovský

360° (120)

Zelená transformace je přesně to, co lidem zdraží životy. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to uvedl předseda strany Motoristé sobě a kandidát do Evropského parlamentu Petr Macinka. Reagoval tak na slova europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL), který uvedl, že důležitým bodem eurovoleb jsou spíše než Green Deal ekonomická témata.

„Na zelenou transformaci se musíme podívat velmi nemilosrdně. Je to přesně to, co lidem zdraží život,“ uvedl Macinka. Připustil, že válka na Ukrajině mohla věci urychlit, ale krachy prvních energetických společností nastaly půl roku před ní. „Dopady na energetickou krizi tak jsou v té šílené zelené fanatické politice,“ pokračoval.

ČTĚTE TAKÉ: Chraňme hranice EU, hájila Šojdrová migrační pakt. Neměl poznat světlo dne, odmítla Majerová

„Green Deal bohužel není jenom o energetice a zničení průmyslu. Je také o zmrzačení školství, protože učitel už bude učitelem udržitelnosti, a ne učitelem fyziky,“ vyjmenovával Macinka s tím, že jde o komplexní transformaci.

„Pokud nechceme, abychom se vrátili zpátky na velbloudy a zbytečně si tu zlikvidovali prosperitu a budoucnost, je potřeba udělat všechno proti tomu, aby cokoliv z této zelené transformace začalo někdy platit,“ doplnil.

Podle europoslance Tomáše Zdechovského Green Deal zastavit nejde. „Je potřeba ty věci zracionalizovat. Spousta je jich přijímána, protože se řeklo, že existuje nějaká studie,“ dodal Zdechovský.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vstup Ukrajiny do EU je i v zájmu Česka, řekl Steinmeier. Pavel zmínil napojení na Německo

Tagy: