Chraňme hranice EU, hájila Šojdrová migrační pakt. Neměl poznat světlo dne, odmítla Majerová

Migranti v azylovém centru v Německu

Co na to vaše peněženka 26.4.2024

Potřebujeme, aby se přerušil tok nelegální migrace a aby do Evropské unie neproudili migranti, hájila migrační pakt v pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL). Předsedkyně Trikolory a kandidátka do Evropského parlamentu Zuzana Majerová to však odmítla. Podle ní se z nelegální migrace stává legální a pakt neměl poznat světlo dne.

Chceme bezpečnou Evropu, hájila migrační pakt v pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL). „Potřebujeme lépe chránit vnější hranice Evropské unie. Část balíčku, minimálně šest nařízení, tomu napomáhá. Potřebujeme, aby se přerušil tok nelegální migrace a aby do Evropské unie nechodili migranti, o kterých nic nevíme,“ řekla Šojdrová.

K TÉMATU: Rakušan podcenil situaci a nahrál dezinfo scéně, kritizují členové pětikoalice kvůli migraci

S tím ale nesouhlasila předsedkyně Trikolory a kandidátka do Evropského parlamentu Zuzana Majerová. „Pravdou je opak. Migrační pakt obsahuje deset nařízení, z nichž ani jedno nesplňuje to, co paní Šojdrová říká. Naopak, z nelegální migrace se stává migrace legální. Migrační pakt flagrantně porušuje bezpečnost schengenského prostoru a zjednodušuje příchod migrantů,“ řekla Majerová.

Dodala, že nechápe, jak jej mohla Česká republika přijmout. „Máme tu migraci od roku 2015, vidíme, co se děje v okolních zemích. V Německu se lidé bojí cestovat vlaky. Ten pakt jako takový neměl poznat světlo dne,“ sdělila Majerová.

Krokem k řešení migrace je podle Šojdrové správná identifikace imigrantů a návratová politika. „Oni se nám rozutekli po Evropské unii. Velmi špatně se pak zpětně dohledávají. Česká republika s tím má zkušenost, za poslední období jsme vrátili, myslím, 605 neoprávněných žadatelů o azyl. Součástí nařízení je i to, že musí být vyjednány dohody se třetími zeměmi tak, aby tito neoprávnění žadatelé byli navráceni,“ popsala Šojdrová.

Tagy: