Macron baví internet. Byla to svatba, připojil se k vtipům o svých snímcích s hlavou Brazílie

Fotografie z pracovní cesty francouzského prezidenta Emmanuela Macrona v Jižní Americe baví sociální sítě. Z oficiálních snímků s jeho brazilským protějškem Luizem Ináciem Lulou da Silvou lze totiž snadno nabýt dojmu, že se spíše než o diplomatickou návštěvu jednalo o novomanželský výlet. Internet se nyní hemží kolážemi fotek obou hlav států. Na vlnu vtipných příspěvků se naladil i sám prezident Macron.

„Někteří lidé přirovnávají záběry z mé návštěvy Brazílie ke svatbě a já jim říkám: byla to svatba! Francie miluje Brazílii a Brazílie miluje Francii!“ stojí v příspěvku na profilu Emmanuela Macrona na síti X, ve kterém sdílel obrázek parodující plakát na muzikál La La Land. Herce Ryana Goslinga tancujícího s Emmou Stone zde ovšem nahradil Macron se svým brazilským protějškem Luizem Ináciem Lulou da Silvou.

ČTĚTE TAKÉ: Zelenského mikinu vyměnil za boxerské rukavice. Macron chce být znovu strážcem Evropy

Lula na Macronův příspěvek zareagoval vlajkami obou zemí a emoji srdcí.

La La Land přitom není jediný snímek, který oficiální fotografie francouzského a brazilského prezidenta lidem připomínají. Jeden uživatel sítě X uveřejnil fotografii doplněnou o název filmu Dej mi své jméno.

„Rád bych si tam zahrál. Myslím si, že by mi to s Macronem šlo moc dobře,“ okomentoval koláž jeden z uživatelů.

Setkání Macrona s Lulou představuje určité sblížení obou zemí poté, co se zhoršily vztahy mezi Macronem a Lulovým předchůdcem Bolsonarem, protože za jeho prezidenství se odlesňování Amazonie vyšplhalo na 15leté maximum, informuje AP News.

Další příspěvek na sociální síti X připodobňuje dva prezidenty k páru Edward a Bella z upírské ságy Stmívání.

I přes „zamilované“ fotky ale není mezi prezidenty vše růžové. Ve svém středečním projevu v São Paulu Macron například kritizoval navrhovanou obchodní dohodu mezi Evropskou unií a jihoamerickým sdružením Mercosur, která je podle něj v současné podobě příšerná. Macron je v současné době proti jakékoli dohodě, dokud jihoameričtí výrobci nebudou dodržovat stejné ekologické a zdravotní normy jako Evropané.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nemocná Kate poslala další vzkaz: Děkuje za „neuvěřitelnou“ podporu, má však i prosbu

Tagy: