Mádl: Odvážil jsem se jít trochu za hranu. Na erotice ale má kniha postavena není

Herec a režisér Jiří Mádl byl hostem pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Jiří Mádl byl hostem pořadu Nový den

Herec Jiří Mádl se opět posunul ve svém životě dál a vydal svou knižní prvotinu Přitažlivost planety Krypton. Ve vysílání pořadu Nový den na CNN Prima NEWS se rozpovídal o jejím obsahu a také přiznal, že se v některých pasážích inspiroval z vlastních zkušeností.

Jiří Mádl není jenom herec, scénárista nebo režisér, ale také spisovatel, který před nedávnem dokončil svůj první román. Knihu věnoval přítelkyni Adrijaně, původem ze Srbska. „Kniha vypráví o Veronice a Martinovi, kteří se potkají na první sociální síti Xchat, kde si založí místnost a navzájem si slíbí, že se nikdy nepotkají. Díky tomu se mohou navzájem svěřit s čímkoliv a vznikne velmi důvěrný vztah,“ vylíčil ve zkratce zápletku knihy Mádl.

Podle něj se rozhodně nejedná o autobiografii, přesto prý v některých pasážích vycházel z vlastních zkušeností. „Hodně používám postavy, které jsou inspirované lidmi a místy, které jsem potkal a navštívil. Samotný příběh je ale fiktivní,“ prozradil 35letý herec. „Hlavní hrdinka vznikla inspirací tří slečen, které jsem znal. Jedné víc… Nedat do knihy své prožitky a pocity, tomu se autor asi zkrátka neubrání. Snažil jsem se ale, aby kniha měla nějakou hodnotu, a tak jsem si některé věci a postavy takříkajíc vypůjčil z vlastního života,“ doplnil Mádl.

Rodina má zákaz knihu číst

Kniha obsahuje také milostné scény. „Odvážil jsem se jít trochu za hranu,“ souhlasil s moderátorkou Mádl. „Kniha obsahuje některé milostné scény, ale není na tom postavená, spíš tím jen začíná,“ sdělil mladý režisér.

Ve vysílání CNN Prima NEWS se také svěřil, že rodina má zatím zákaz jeho prvotinu číst. „Knihu četli mí přátelé a partnerka. Rodina si ji ovšem může přečíst až tak za půl roku,“ uvedl Mádl s tím, že během té doby si aspoň získá od knihy nějaký odstup.

Mádl v poslední době nezahálí, kromě psaní stihl dotočit také film a dopsat scénář, který má v záloze ještě z dob studií. „Nese pracovní název Vlny a je inspirovaný skutečnými událostmi redakce Československého rozhlasu v 60. letech, do které byl najat technik, ale on neví proč. Jeho role má nakonec dopad na historické události nejen v Československu, ale i v Evropě. Na ten příběh jsem narazil, když jsem studoval žurnalistiku, a rád bych ho natočil,“ prozradil své plány.

Tagy: