Maky, Maky, Maky! Ve finále Wimbledonu povzbuzovali Vondroušovou i z rodného Sokolova

Markétě Vondroušové drželi ve finále Wimbledonu palce i fanoušci v jejím rodném Sokolově.

Sokolov a Wimbledon

Markétě Vondroušové nadšeně fandili milovníci tenisu i v jejím rodném Sokolově. Kvůli vedru město nakonec nepostavilo velkoplošnou obrazovku na náměstí, jak bylo původně v plánu. Skalní fanoušci se proto sešli v tamní hospůdce.

Sobotní odpoledne v západočeském Sokolově začalo ospale. Město rozpálené na 35 °C hodně tamních obyvatel na víkend opustilo. Věrní fanoušci místní rodačky, tenistky Markéty Vondroušové, ale zůstali. Nakonec museli fandit uvnitř, v místní hospodě. Přitom ještě v pátek sokolovská radnice uvažovala o tom, že by venku postavila velkoplošnou obrazovku. Z toho ale nakonec sešlo právě kvůli vedru.

ČTĚTE TAKÉ: Geniální a obdivuhodné. Triumf Vondroušové velebí i politici včetně Fialy a Babiše

Ve tři hodiny odpoledne se proto lidé sešli v hospůdce na náměstí, aby „Maky“, jak jí v Sokolově říkají, fandili v boji o wimbledonský titul. A každý vítězný míč poctivě oslavili. Začátek na wimbledonském pažitu byl sice vlažný, stejně jako atmosféra v hospůdce. Ta ale začala při druhém setu pořádně houstnout. „Maky, Maky, Maky,“ neslo se hospodou.

Krátce před půl pátou odpolední už bylo jasno a následovala bujará oslava. „Je výborná,“ slavili fanoušci. „Jsme všichni nadšení, protože taková událost není každý den. Známe její rodiče, známe dědu a celou rodinu,“ líčil nadšeně CNN Prima NEWS jeden z přítomných. A až se Vondroušová do rodného Sokolova vrátí, oslavy budou rozhodně pokračovat.

PODÍVEJTE SE na cestu Markéty Vondroušové Wimbledonem.

Tagy: