Malý František je zpátky u maminky. Policisté po něm pátrali od rána

Shledání malého Františka s maminkou

Šťastné shledání Františka s maminkou na nádraží. Pohřešoval se sedm hodin

Pátrání po malém Františkovi mělo šťastný konec. Sedmiletý chlapec, kterého policisté hledali od sobotního rána, se již shledal se svojí rodinou. František S. měl odjet na skautskou výpravu do Čerčan, ale na nádraží se omylem připojil k jiné skupině malých skautů.

Tiskový mluvčí Policie ČR deníku Blesk řekl, že chlapec nejspíš omylem odjel s jiným skautským oddílem. Sedmiletý František tak strávil několik hodin na výpravě s jinou skautskou skupinou.

K záměně mělo dojít právě na Hlavním nádraží v Praze, kde se ztratil. „Na nádraží se omylem připojil k jinému skautskému oddílu, se kterým strávil den na výpravě. Jen na jiné, než na kterou mířil,“ oznámili skauti na sociálních sítích.

O tom, že mezi dětmi mají o jednoho malého skauta navíc, přišli vedoucí výpravy až po několika hodinách. „I to se může stát, pokud jsou skautské oddíly plné nováčků, kteří se měsíce neviděli kvůi epidemii,“ vysvětlují skauti.

V sobotu odpoledne byl chlapec vypátrán a kolem půl šesté večer se již shledal se svojí maminkou a tatínkem na peroně pražského hlavního nádraží, kde se ráno ztratil.

Policisté po sedmiletém chlapci pátrali přes sedm hodin. Malý František měl odjet na skautskou výpravu do Čerčan a naposledy byl ráno viděn na peróně u vlaku na Pražském hlavním nádraží.

Tagy: