Babiš se nakazil covidem. Ruším program, oznámil ve videu z postele a přidal osobní vzkaz

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš (ANO) onemocněl covidem. Informoval o tom prostřednictvím videa na svém instagramovém účtu. Tento týden musí zrušit svůj program. Zároveň vyzval své příznivce, aby v době šíření nemocí byli opatrní.

„V neděli jsem zjistil, že mám covid,“ uvedl Babiš ve videu zveřejněném na platformě Instagram a omluvil se svým příznivcům, že nedorazí na plánovaná setkání členů hnutí ANO s občany. „Těšil jsem se, že vás v úterý na Praze-východ a ve středu na Nymbursku s Karlem navštívíme. Tak se omlouvám moc, ale Karel je držák a zvládne to i beze mě,“ dodal s odkazem na 1. místopředsedu hnutí Karla Havlíčka.

Na videu je expremiér značně unavený a své fanoušky zdraví z postele. „Jsem třikrát očkovaný, už jsem ho jednou měl. No, mám vysoké horečky 38,7,“ popsal Babiš a nabádal ostatní k obezřetnosti: „Řádí to všude – covid a různé virózy. Dávejte na sebe pozor.“

Předseda hnutí ANO doufá, že se co nejdříve uzdraví. Zda se bude moci zúčastnit Země živitelky, která začíná už tento čtvrtek a trvá do příštího úterý, podle jeho slov však není jisté.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Korupční kauza ANO zásadně neublíží, říká Korecký. Voličům nevadí ani Babišova obžaloba, řekl Šídlo

Tagy:
nemoc Instagram Andrej Babiš ANO covid zdraví politika Karel Havlíček