Manžela modelky Makarenko zadrželi v Glasgow po fotbale. Skotové ho podezřívají ze znásilnění

Taťána Makarenko a Martin Pánek

Mezi zadrženými Čechy ve Skotsku má být i manžel modelky Makarenkové

Manžel oblíbené influencerky Taťány Makarenko, podnikatel Martin Pánek, má údajně být ve skupině Čechů, které před 14 dny zadržela skotská policie po utkání fotbalistů pražské Sparty v Evropské lize na hřišti Glasgow Rangers. Zatčení mají být podezřelí ze znásilnění, potvrdily CNN Prima NEWS místní zdroje. Známá modelka, která s Pánkem stvrdila svůj vztah po tříleté známosti letos v srpnu, webu Super.cz sdělila, že nemá dost informací a že nejistota je pro ni nesmírně frustrující.

„Tři muži byli obviněni ze znásilnění, potvrdil mi včera (ve čtvrtek, pozn. red.) úřad The Crown Office, jež slouží jako prokuratura,“ informovala redakci CNN Prima NEWS skotská novinářka, která se případu věnuje. Detaily prý The Crown Office odmítl sdělit, nicméně nepřímo potvrdil, že se případem zabývá.

ČTĚTE TAKÉ: Matka se čtyřletou dcerou z Krumlova jsou už 14 dní nezvěstné. Odešly na výlet a nevrátily se

Tamní policie podle slov novinářky obvykle žádné bližší informace neuvádí, ale prokuratura je v tomto ohledu sdílnější. „Dokud nejsou uvedeni právníci, kteří zadržené zastupují, není možné zjistit nic dalšího,“ vysvětlila s tím, že ve Skotsku platí přísný zákon zajišťující anonymitu podezřelých.

„Mohu potvrdit, že můj manžel byl ve skupině osob, které zadržela skotská policie při nedávném výjezdu na fotbal,“ uvedla pro web Super.cz modelka. Influencerka prý o celém incidentu neví nic bližšího. I jakožto nejbližší rodinný člen je prý nedostatečně informována.

Od té doby, co se dozvěděla o zatčení svého muže, prý žije v obavách. Anglosaské právo je podle jejích slov „diametrálně odlišné od toho českého, stejně jako postupy skotských úřadů“. Komunikace s manželem je modelce umožněna pouze minimálně. „Sama mám bohužel jen minimum informací,“ doplnila pro web. Modelku přesto neopouští naděje, že se jedná o nedorozumění. Doufá také v co nejdřívější návrat svého muže.

Ministerstvo zahraničí již v případě zadržených Čechů podniká nutné kroky. „Můžeme potvrdit zadržení českých občanů ve Velké Británii. Zastupitelský úřad v Londýně a generální konzulát v Manchesteru jsou v kontaktu s rodinami zadržených,“ sdělil CNN Prima NEWS mluvčí resortu Daniel Drake.

Makarenko a Pánek si řekli své „ano“ letos 18. srpna. Významná událost jejich života se odehrála v areálu Botanika nedaleko Prahy. Dvojice si na stvrzení své lásky pozvala na 120 hostů. Celá akce byla laděna do zelenobílého aranžmá. Modelka vystřídala ve svůj den hned několik šatů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Taťána Makarenko promluvila na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech o svých plánech do budoucna.

Tagy: