Mareš dojal písní pro Gotta celé Česko. Byl jste naše slunce, svítíte nám dál, zpíval

Karel Gott a Leoš Mareš v O2 aréně

Mareš složil song pro Gotta. Mistra vyzval, aby se vrátil i s jeho zesnulým otcem

Leoš Mareš složil u příležitosti prvního výročí od smrti Karla Gotta pro zesnulého Mistra píseň. Na jeho počest ji ve čtvrtek několikrát odvysílal v rádiu, kde moderuje, a záznam pak sdílel na sociálních sítích. Mezi jeho fanoušky vyvolala píseň silné emoce.

Rádio vzhledem k výročí od úmrtí Karla Gotta chystalo speciální vysílání. Marešovi to zřejmě nedalo spát a v noci na úterý složil emotivní skladbu, ve které zazpívala i jeho kolegyně Katka Říhová. Spíše než o zpěv jde o recitál, přesně v Marešově klasickém stylu.

Moderátor se předem posluchačům a fanouškům omluvil, že skladbu ještě nemá pořádně nacvičenou. Četl ji z mobilu v rytmu písně I'll Be Missing you (Budeš mi chybět) z roku 1997. „Frázování příšerné. Omlouvám se,“ připsal k videu s písní, kterou pojmenoval Rok bez Karla.

„Pravě ta nedokonalost z toho dělá to dokonalé. Žádné filtry, úpravy, je to reálné, věřím tomu, je to krásné a upřímné, od srdce. Leoš je srdcař a velký,“ okomentovala příspěvek jedna z fanynek.

„Neuvěřitelné! Myslela jsem si, že Leoš zaspal ale tímto mě totálně vystřelil z trenek. Leoši, nádhera! Každé slovo zapadá přesně tam, kde má být. Poslech písníčky mě úplně odrovnal,“ stojí v dalším komentáři. Podobných ohlasů Mareš dostal tisíce.

Ať se s Vámi vrátí i můj táta...

Leoš Mareš v songu zavzpomínal i na svého otce, který mu zemřel téměř před pěti lety. „Jedu si pro Vás, otevřete vrata a ať se s Vámi vrátí i můj táta,“ zazní v první polovině textu.

Moderátor dlouhá léta koketoval s myšlenkou na spolupráci s Karlem Gottem, což se mu nakonec splnilo hned několikrát. Přezpívali spolu píseň Být stále mlád a Gott se pak několikrát objevil i na jeho vystoupeních. Stali se přáteli a moderátor nechyběl ani na jeho poslední oslavě narozenin.

„Všichni teď už stojí a každý tleská. Byl jste naše slunce, a to celého Česka. Na všechny naše cesty svítíte dál. Navždy vám patří každičký sál. Nekonečnou frontu každý by stál i když už víme co Bůh chystal,“ zazní ke konci nové skladby, kde Mareš narazil na Gottovu píseň Srdce nehasnou.

Tagy: