Šok pro městečko v USA: Teenager zavraždil rodiče i malé sourozence. Přežila jen 11letá sestra

Zbraň v ruce

Rodinná tragédie v USA: Mladík zastřelil tři děti a dva dospělé

Teprve 15letý chlapec měl v pondělí zastřelit své rodiče a tři mladší sourozence ve městě Fall City v americkém státě Washington. Masakr přežila jen jeho jedenáctiletá sestra, přestože hoch zřejmě střílel i po ní. Střelec byl na místě zadržen, informuje web americké stanice CNN.

Policii zalarmovali brzy ráno vyděšení sousedé. Jako první na místo přispěchal jeden z nich a poskytl pomoc přeživší jedenáctileté dívce, přiblížil web CNN. I přes dvě střelná poranění se jí podařilo z domu během masakru utéct.

ČTĚTE DÁLE: Zavraždil expartnerku v přítomnosti dětí a zmrzačil její spolubydlící. Klempar dostal doživotí

Policii po příjezdu na místo činu čekal hororový pohled. Pět mrtvých těl, včetně malých dětí. Muži zákona střelce na místě zadrželi. „Chlapec při zadržení nekladl odpor,“ citoval slova šerifa Mikea Mellise web USA Today. „Zřejmě šlo o konflikt uvnitř rodiny,“ dodal Mellis, který zároveň upozornil na dlouhodobé problémy se závažnou kriminalitou nezletilých osob ve Spojených státech.

Zraněná dívka se aktuálně zotavuje v nemocnici. „Její stav je stabilizovaný,“ uvedla pro server Seattle Times Susan Greggová, mluvčí nemocnice Harborview Medical Center.

Soudce okresu King County poslal mladého střelce do vazby. „Jeho pobyt na svobodě by mohl představovat velké riziko,“ nastínil důvody rozhodnutí soudce Joe Campagna. Možná výše trestu není v současné chvíli jasná.

Tragédie zasáhla celé městečko Fall City, ve kterém žije zhruba dva tisíce obyvatel. „Nikdy byste to do té rodiny neřekli,“ uvedla přítelkyně zavražděných Rhea Robertsonová. Sousedé za vyvražděnou rodinu v úterý odsloužili zádušní mši v místním kostele.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zmizely a tři roky je nikdo neviděl. Teď děti zachytila kamera v divočině na Novém Zélandu

Tagy:
policie CNN vražda rodina masakr chlapec střelba Seattle Washington USA trestná činnost King County trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva Zdravotní středisko Harborview