Zmizely a tři roky je nikdo neviděl. Teď děti zachytila kamera v divočině na Novém Zélandu

Jaydu, Mavericka a Ember unesl jejich otec.

Tři děti jsou už roky nezvěstné, teď je všechny zachytila kamera v divočině

Jen těžko uvěřitelný příběh se poslední tři roky odehrává na Novém Zélandu. Otec tam po hádce s expartnerkou unesl jejich tři společné děti. Od té doby se s nimi ukrývá v divočině. Po celou dobu sourozence pohromadě nikdo nespatřil. Až do teď – načapala je fotopast.

Otec vede s loveckou puškou v ruce osmiletou Ember, devítiletého Mavericka a jedenáctiletou Jaydu. Právě tak mohli po letech poprvé spatřit svědci unesenou trojici sourozenců. Procházeli zrovna přes pole poblíž města Marokopa na severu Zélandu.

ČTĚTE TAKÉ: Zavraždila rodiče, s jejich mrtvolami pak roky žila v domě. Britský soud uzavřel otřesný případ

Právě z něj v roce 2021 zmizeli. Až nyní na ně narazila dvojice lovců prasat. Jeden se k nim opatrně přiblížil, aby s nimi promluvil. „Děti se ho zeptaly: ‚Kdo ještě ví, že jsme tady? Jen vy? A pak pokračovaly v chůzi. Byly sbalené, měly na sobě velké batohy,“ uvedl John, příbuzný jednoho ze svědků, pro 1News.

Mladíci ale zavolali na policii a opatrně skupinu natáčeli. „Otec měl dlouhé vousy a nesl zbraň. Nechtěli to pokoušet,“ vysvětlil John.

Policie do oblasti vyslala vrtulník s nočním viděním, ale děti nenašla. Stejně jako se to nedaří poslední tři roky. Odměna za jejich nalezení byla v přepočtu téměř dva miliony korun, tu už policie ale zrušila.

Otec děti unesl v době, kdy už nežil s jejich matkou, která je měla v péči. Podle policie mu možná pomáhají jeho příznivci. „Jsou to jen nevinné děti a nezaslouží si tento život. Pro ty z vás, kteří tvrdí, že je o ně dobře postaráno, jak to víte?“ ptá se matka dětí Catherine ve videu, které na sociálních sítích zveřejnila policie Waikato.

I když se sourozence podařilo pohromadě spatřit poprvé, jejich otec se k civilizaci občas přiblíží. Loni do města přijel vykrást banku. Viděli ho i při hádce v obchodě. Když z něj utíkal, ukradl auto. Policie je navíc přesvědčena, že v listopadu vzal do města i jedno z dětí a vloupal se s ním do obchodu.

„Platí vysokou cenu. Budou mít problémy ve společnosti, budou pozadu ve vzdělání a určitě si ponesou hodně traumat,“ namítla sestra dětí Jubille Dawsonová pro 1News. „Jsem jen matka, která tu stojí a prosí celý svět, ať jí pomůže vrátit její děti domů,“ dodává matka unesených.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Koupili dům, v mrazáku našli lidskou hlavu a ruce. Ostatky patří dítěti, zjistila policie v USA

Tagy:
policie společnost USA trestná činnost videokamera Waikato trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva únos osoby