Masakru v Rožnově nic nenasvědčovalo. Hodná a šikovná rodina mladých, říkají sousedé

Policisté zasahovali u masakru v Rožnově pod Radhoštěm.

Podrobnosti masakru v Rožnově pod Radhoštěm

Hrůzný případ trojnásobné vraždy a sebevraždy vyšetřují policisté v Rožnově pod Radhoštěm. Devětačtyřicetiletý muž měl v domě zastřelit svou družku a dvě děti ve věku šest a čtyři roky. Co rodinné tragédii předcházelo, není jasné. Policie se k motivu pachatele nechce vyjadřovat.

Byl to slunečný den plný pohody. Dopoledne se však odehrála nepochopitelná tragédie. V domě v Rožnově pod Radhoštěm se ozvaly výstřely. Muž zastřelil svou ženu a děti.

„Devětačtyřicetiletý muž zastřelil svou pětatřicetiletou družku a své dvě děti, poté zbraň obrátil proti sobě,“ popsala čin pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Policii přivolali příbuzní, kteří přišli do domu a spatřili mrtvá těla v tratolišti krve. Co činu předcházelo, to není vůbec jasné. Ještě dopoledne prý byla žena na návštěvě u kamarádky. Rodina pak připravovala oslavu pro starší šestiletou holčičku, která měla právě ve středu narozeniny. Těšila se na to i druhá, čtyřletá holčička. Sousedé rodiny jsou v šoku.

„Něco hrozného, nemám slov,“ řekla jedna ze sousedek. Další rodinu hodnotí jako mladou, šikovnou a hodnou. „Dvě malé děti, jedna měla jít do první třídy. Ta druhá byla školkáček,“ sdělila další sousedka.

Na místě byli kriminalisté a technici, kteří ohledávali místo činu a také Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Mrtvá žena byla totiž policistka. Muž údajně pracoval u městské policie. „Zbraň byla legálně držená,“ uvedla policejní mluvčí.

Případ trojnásobné vraždy, který se odehrál během středy v Rožnově, policie odloží. Pachatel totiž spáchal sebevraždu.

Tagy: