Tragédie v Německu: Při požáru zemřeli tři lidé. Z domu nebylo úniku, policie nevylučuje úmysl

Požár v šestipatrovém domě v německém Düsseldorfu v noci na čtvrtek si vyžádal tři mrtvé a 16 zraněných, z toho dva těžce. U domu zasahovala stovka hasičů, hořela okolní auta a plameny šlehaly z kiosku pod domem, ze kterého se podle svědků nejdříve ozvala exploze. Informovala o tom agentura DPA.

Ještě několik hodin po uhašení plamenů se o příčině požáru stále jen spekuluje. Po půl třetí ráno se začaly množit telefonáty na záchrannou linku od lidí, kteří slyšeli explozi. Z kiosku stojícího před domem šlehaly plameny, které se rozšířily do vyšších pater přilehlé budovy. Lidé, kteří už nemohli utéct po požárním schodišti, čekali na záchranu na balkonech. Dolů se je záchranářům podařilo dostat pomocí výsuvných hasičských žebříků.

ČTĚTE TAKÉ: V budově BIS zasahovali policisté a hasiči. Na podatelně se objevila zásilka s neznámou látkou

„Šlo o masivní záchrannou akci,“ uvedl mluvčí hasičů, kterým se podařilo z hořícího domu vyprostit 16 zraněných. Na místě museli také pomáhat asi 70 lidem ze sousedních budov, kterých se ujali krizoví psychologové.

Tři muži zemřeli, potvrdil ve čtvrtek agentuře DPA státní zástupce Martin Stücker. Jednoho našli záchranáři v jeho bytě, dva nalezli na schodišti, po kterém se zřejmě snažili ohni uniknout. Příčina požáru se zatím stále vyšetřuje. Státní zástupce zatím nevyloučil cizí zavinění. Důkazy na místě ukazují na silný výbuch, pro který zatím neexistuje vysvětlení, uvedl Stücker.

Hořelo na hlavní silnici, její část byla devět hodin uzavřena. V místě byla také omezena veřejná doprava. Budova není nyní obyvatelná.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mrtvého muže nalezli na ministerstvu průmyslu v Praze. Šlo o sebevraždu zaměstnance

Tagy: