Matka v Hostivaři byla tak opilá, že se jí bála vlastní dcera. Lidé na ni zavolali strážníky

Městská policie Praha

Zásah strážníků u opilé matky

Případ ženy opilé tak, že se nedokázala postarat o svou čtyřletou dceru, musela řešit hlídka strážníků v lesoparku v pražské Hostivaři. Holčička plakala a své matky se bála. Nakonec si pro ni musel přijet otec.

Strážníci přijeli do Hostivaře v sobotu krátce před 20. hodinou na základě dvou oznámení o opilé matce. „Jsem v Hostivaři a lidé tady našli úplně opilou maminku s malým počůraným dítětem,“ informoval jeden z telefonujících.

Když na místo přijela hlídka, spatřila dav v čele s ženou, která držela v náručí čtyřletou holčičku. „Strážníkům řekla, že ji oslovila dezorientovaná žena s dotazem, kde je východ z lesa,“ popsala nastalou situaci pro CNN Prima NEWS mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Z matky dítěte byl podle strážníků silně cítit alkohol, navíc mluvila velmi nesrozumitelně. V jednu chvíli hlídku dokonce urážela. „Ty máš sotva střední školu a budeš se se mnou dohadovat,“ pokřikovala na strážníky. Poté se prý pokusila vzít dítě do náruče, holčička se jí ale bála a následně se rozplakala.

Strážníci se snažili zjistit totožnost a kontakt na otce dívenky, ale žena s nimi odmítala spolupracovat a nakonec se odmítla podrobit i dechové zkoušce.

Hlídka proto požádala o pomoc sociální pracovnici. Kontakt na otce dítěte se nakonec podařilo zjistit prostřednictvím státní policie. Jemu pak byla dcera za přítomnosti sociální pracovnice předána. „Případem se nyní zabývá správní orgán a odbor sociálně právní ochrany dětí,“ dodala Seifertová.

Tagy: