Matthew Perry inkasoval za epizodu Přátel 25 milionů. Pro dealery byl zlatým dolem

Zesnulý herec Matthew Perry, známý jako Chandler ze slavného seriálu Přátelé, se ve své knize Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih nezdráhal svěřit, kolik platil dealerům za opiáty, na kterých byl závislý.

Perry měl své rituály. Pokaždé když se vracel z léčebny, probíhalo velké stěhování, neboť si koupil nový dům. Byl v tom ale jistý záměr, jak se dostat k opiátům, na kterých byl závislý. „První, co jsem dělával, když jsem si chodil prohlížet domy na prodej, což je můj koníček, bylo, že jsem se majitelům podíval do lékárničky, jestli v nich nemají nějaké léky, které bych si mohl přisvojit,“ líčil ve své knize.

ČTĚTE TAKÉ: Závislost mě jednou zabije. Další stupeň je heroin, líčil před smrtí Matthew Perry

Měl přitom své triky a fígle. „Nesmíte to ale dělat jako naprostý kokot, musíte požít správné množství. Nemůžete si vzít moc, protože to by určitě poznali. Představuji si ty majitele, jak se vracejí do svých domů na prodej a nakonec v jistém okamžiku otevřou lékárničku. ‚Je možné, že by Chandler? Ne. Chandler určitě ne!‘ Teď už si domy na prodej neprohlížím, ale nechávám si jeden postavit,“ popisoval herec.

Mohl si to dovolit. Jenom za jednu epizodu seriálu Přátelé, v němž ztvárnil postavu Chandlera, inkasoval v přepočtu 25 milionů korun. Náklady na léčbu jeho závislosti ho vyšly na závratných devět milionů dolarů, což je v přepočtu téměř 230 milionů korun.

Stovky milionů však vydal i za opiáty, které ke svému života potřeboval. „Během covidu jsem byl sám. Měl jsem zdravotní sestru, která mi dávala léky, ale mně to nestačilo, už nezabíraly. Takže jsem zavolal dealera a sehnal si další oxycontin (opioidní analgetikum sloužící k tlumení bolesti, pozn. red.), abych měl další prášky a cítil vůbec nějaký účinek. Za léky z ulice jsem platil kolem 75 dolarů za jeden. Pokaždé jsem tomu chlapovi vysolil tři tisíce dolarů, a to mnohokrát týdně. Ale chytili mě vícekrát, než se mi to podařilo dotáhnout do konce,“ přiznal Matthew.

Lékař, který ho měl na starosti, mu poté oznámil, že už mu pomáhat nebude. „Nemohl jsem mu to zazlívat. Všichni se strašně báli, že je v těch lécích fentanyl (silné syntetické opioidní analgetikum, které je v USA masivně zneužíváno, pozn. red.) a že po nich umřu. Když jsem se dostal do léčebny, tak mi doopravdy vyšly pozitivní testy na fentanyl,“ líčil Perry, který zemřel doma ve vířivce, kde se utopil. Bylo mu 54 let.

VIDEO: Jak probíhalo poslední rozloučení s hercem Matthewem Perrym?

Tagy: