Matthew Perry jako Chandler Bing. Připomeňte si jeho nejvtipnější momenty z Přátel

Herec Mathew Perry, který zemřel v sobotu ve věku 54 let, je známý především díky roli Chandlera Binga v americkém sitcomu Přátelé. V tom předvedl hned řadu nezapomenutelných okamžiků a pronesl desítky hlášek, které divákům zůstávají v paměti dlouhé roky.

Matthew Perry, známý především díky své roli Chandlera Binga z populárního amerického seriálu Přátelé, zemřel v sobotu ve věku 54 let. Do paměti diváků se zapsal především díky svým ikonickým momentům a hláškám ze sitcomu, který se vysílal deset sezón v letech 1994 až 2004. Za svůj výkon byl v roce 2002 nominován na cenu Primetime Emmy.

K TÉMATU: Z poslední fotky Matthewa Perryho mrazí. Herec si užíval ve vířivce, fanoušci tušili problém

Sarkastická poznámka

V 17. díle 8. série je Chandler Bing zachycen v rozhovoru s Rachel (Jennifer Anistonovou), když prohlásí: „S radami mi to moc nejde. Můžu tě zaujmout nějakou sarkastickou poznámkou? Nebo sýrem?“ přičemž drží v ruce plátek sýra.

Kamera a přidaná kila

Ve 14. díle s názvem Domácí video 2. série sledují přátelé staré video z maturitního plesu. V něm se objevuje i Monica (Courteney Coxová ). „Ta snědla Monicu,“ prohlásí Joey (Matt LeBlanc), přičemž naráží na její nadváhu. „Nech toho, každá kamera přidá pět kilo,“ reaguje Monica. „A kolik jich na tebe vlastně míří?“ rýpl si Chandler.

Kazeta s hypnózou

Zatímco herec Matthew Pery v podstatě celý život bojoval se závislostí na alkoholu, řeší jeho postava v 18. dílu 3. série problém s kouřením. Využije proto audiokazetu s hypnózou, aniž by si uvědomil, že je určena pro ženy. V průběhu epizody začíná stále více vstřebávat její poselství o ženském posílení a stává se „silnou, sebevědomou ženou“. To se pak promítne do jeho bdělého života a výsledek je úsměvný.

Bublinková koupel

Chandlerova ženská stránka se opět projeví v 8. sérii, konkrétně 13. díle s názvem Jak se Chandler koupal, když se stane závislým na bublinkových koupelích. Jelikož nejde zrovna o mužskou záležitost, snaží se vše skrývat. Netrvá to však dlouho a brzy je přistižen celým osazenstvem Přátel, které ho nachytá uprostřed koupele se svíčkami a bohatou pěnou.

Nejoblíbenější epizoda

V 1. sérii 7. díle s názvem Bez proudu uvízne Chandler ve vestibulu bankomatu s Jill Goodacreovou, modelkou Victoria's Secret, a nervózně se na ni snaží různými způsoby zapůsobit. Když mu Goodacreová nabídne žvýkačku, zkusí z ní udělat bublinu, ale omylem ji vyplivne. Aby nevypadal trapně, vezme ji zpět do úst, aniž by si uvědomil, že je to žvýkačka někoho jiného. Když si svého omylu všimne, začne se dusit. Goodacreová mu poskytne první pomoc a provede Heimlichův manévr, čímž mu zachrání život. Zbytek noci stráví tím, že se spolu baví a hrají hry. Když se světla znovu rozsvítí, Jill políbí Chandlera na tvář. Podle webu Dialy Mail šlo o Perryho nejoblíbenější epizodu.

Trapas s tchánem

Velká část Chandlerova humoru je spojena s jistou dávkou trapnosti. A není větší trapas, než když si náhodou sednete na klín tchánovi s holým zadkem. Po hře raketbalu s Moničiným otcem Jackem (Elliott Gould) se oba rozhodnou jít po zápase do parní lázně. V horku se však Chandlerovi zamlží brýle, a tak si je sundá. Jelikož poté skrz páru absolutně nic nevidí, sedá si na klín svému tchánovi a trapas je na světě.

Tagy:
herec Matthew Perry Přátelé Matt LeBlanc Chandler Bing Victoria's Secret Jennifer Anistonová situační komedie Courteney Coxová Jill Goodacre