Messi se uvelebil v apartmá, kde noc stojí 600 tisíc. Svůj domov mu nabízel Ramos

Paris Saint-Germain získalo nejzvučnější posilu ve své padesátileté historii. Lionel Messi se pomalu chystá na to, aby oficiálně odstartoval své angažmá ve francouzské metropoli, které mu má bez bonusů ročně vynést zhruba 885 milionů korun. Zatím se s rodinou usadil v luxusním hotelu v centru města pod Eiffelovkou, kde jedna noc vyjde na 600 000 korun.

Messi nezamířil do běžného pokoje, jehož cena je samozřejmě výrazně nižší než u prezidentského apartmá, v němž šestinásobný vítěz Zlatého míče s manželkou a dětmi nyní pobývá. Hotel Le Royal Monceau se nachází v ulici Avenue Hoche jen zhruba tři sta metrů od slavného architektonického počinu Vítězného oblouku.

Toto přepychové ubytování v minulosti využili například Winston Churchill, Walt Disney, Robert De Niro nebo Messiho současný spoluhráč Neymar.

Pětihvězdičkový hotel postavený už v roce 1928 v současnosti nabízí špičkový servis včetně soukromé posilovny, obrovského bazénu, privátního kina a šesti restaurací se všemi možnými kuchyněmi.

Jak dlouho 34letý Messi se svými nejbližšími zůstane v drahém apartmá, lze jen těžko říct. Celkem zajímavé je, že mu „azyl“ podle deníku El Pais nabízel Sergio Ramos, další z několika zvučných letních posil PSG. Shledání Ramose s Messim v Paříži patří mezi často probíraná témata, protože tito dva fotbalisté dlouhé roky sváděli nelítostné boje v El Clásiku – tedy zápasech mezi Realem Madrid a Barcelonou.

Podle zjištění španělského listu AS ale Argentinec pěkné gesto někdejšího rivala se vší slušností odmítl.

Messiho přestup do Paris Saint-Germain se začal rodit na konci minulého týdne. Barcelona oznámila, že vzhledem k finanční situaci klubu a nastaveným pravidlům v La Lize není možné, aby rodák z Rosaria ještě něco přidal k 21 rokům, které v katalánské fotbalové baště strávil.

Odchod z místa, ve kterém strávil většinu života, oplakal i veřejně v neděli na tiskové konferenci. V tu chvíli ještě nebylo jasné, kam zamíří, ale mluvilo se prakticky jen o dvou možných klubech. Manchesteru City a právě Paris Saint-Germain. V Paříži podepsal kontrakt na dva roky s opcí ještě na jednu sezonu navíc.

Premiéru v Parku Princů může Messi prožít už v sobotu, kdy PSG v prvním kole Ligue 1 přivítá Štrasburk.

Tagy:
FC Barcelona Lionel Messi fotbal luxusní hotel Sergio Ramos sport Paris Saint-Germain Le Royal Monceau