Messi se v slzách loučí s Barcelonou. Nový klub zatím neoznámil, vypadá to na PSG

Lionel Messi se v slzách rozloučil s Barcelonou.

Byl to dost možná nejemotivnější okamžik jeho kariéry. Nejlepší fotbalista světa Lionel Messi se na nedělní mimořádné tiskové konferenci v slzách rozloučil s Barcelonou, za níž hrál skoro 21 let. Kvůli finančním problémům klubu zamíří jinam, pravděpodobně do pařížského PSG. Jméno svého nového působiště však ještě neoznámil.

Fotbalový svět se na pár minut úplně zastavil. V neděli po poledni předstoupil míčový umělec Lionel Messi před novináře a na mimořádné tiskové konferenci potvrdil, že po dvou desetiletích končí v Barceloně.

Bylo to pro něj mimořádně náročné. Při svých slovech se rozplakal.

„Prožil jsem hodně složitých období a porážek, ale toto je nejtěžší moment mé sportovní kariéry,“ přiznal.

Tiskovka trvala přes čtyřicet minut. Vrátil se na ní mimo jiné i k důvodu, proč se musí se Španělskem rozloučit.

„Kvůli dluhům klubu moje setrvání prostě není možné. Mohli bychom to jen prodlužovat, ale já musím myslet na svou budoucnost,“ vysvětloval.

Celý fotbalový svět s napětím čekal, zda Messi už v neděli prozradí svou novou adresu. Zatím se tak nestalo, mnohé předchozí indicie ovšem naznačují, že se chystá do kabiny Paris St. Germain (PSG), jednoho z nejbohatších klubů světa.

K Seině jej láká opětovné shledání s brazilským kamarádem Neymarem, ale i celková síla kádru, která po letošním posílení rozhodně může usilovat o triumf v Lize mistrů.

Argentinský génius si podle informací agentury AP skutečně volal s pařížským trenérem Mauriciem Pochettinem. I zdroje listu Le Parisien potvrdily, že by nedávný mistr jižní Ameriky měl ještě v neděli přiletět do Francie. Souhlasí s tím též argentinská reportérka Verónica Brunatiová, podle níž se na úterý chystá k Eiffelově věži monstrózní Messiho přivítání.

Vůbec nejdůležitější indicií je však prohlášení katarského šejka Chalífy Bin Hamada Al-Thaniho, člena královské rodiny vlastnící PSG. V pátek pozdě večer totiž na svém Twitteru víceméně oznámil, že už je vše dohodnuto.

„Jednání oficiálně dospěla k závěru. Oznámení později,“ napsal a připojil fotku desetinásobného vítěze španělské ligy v pařížském dresu.

Tagy: