Mexického fotbalistu zastřelili během zápasu. Vrah do něj vypálil pětkrát

Fotbalistu zastřelili během zápasu

K tragické události došlo ve vesnici Texistepec v mexickém státě Veracruz. Před desítkami lidí byl uprostřed fotbalového zápasu zastřelen šestadvacetiletý hráč Luis Fernando Morales Sánchez. Jeho poprava byla natočena.

Zastřelený Luis Fernando Morales Sánchez, hráč za fotbalový tým San Juan Evangelista, se zúčastnil Copa Texistepec, turnaje místních týmů. Hodinu před popravou si mladík zahrál v úvodním zápase. Pak se rozhodl zůstat a sledovat další utkání.

Podle webu Infobae střelec přijel se svým kumpánem na místo na motorce. Poté z ní sesedl a pětkrát na mladíka vystřelil. Následně nasedl zpět za řidiče a dvojice ujela.

Vraždy na denním pořádku

Na místo střelby se začali okamžitě sbíhat lidé, včetně mladé ženy, která fotbalistu na zápas doprovázela. Ta se po tragédii nervově zhroutila. Organizátoři turnaje celou akci zrušili.

Texistepec je obec ležící v oblasti, která je proslulá obchodováním s drogami, krádežemi pohonných hmot a nedovoleným obchodováním se středoamerickými migranty. Podle údajů Výkonného sekretariátu systému veřejné bezpečnosti (SESNSP) došlo v regionu od prosince 2018 do září 2020 ke 4 193 vraždám.

Tagy:
Mexiko vražda poprava střelba fotbalista fotbal utkání zápas nájemná vražda Veracruz Texistepec Luis Fernando Morales Sánchez sportovní soutěž San Juan Evangelista