Michopulos: Šlachta parazituje na střelbě z univerzity, řídit by mohl maximálně křižovatku

Předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta

Kolář a Michopulos k videu Víta Rakušana

Robert Šlachta parazituje na neštěstí, k němuž došlo na filozofické fakultě. Ve vysílání CNN Prima NEWS to pronesl komentátor a politický marketér Petros Michopulos. Zakladatele Přísahy rovněž označil za „jedno z největších neštěstí polistopadové policie“ a za „nekompetentního policajta, který by mohl maximálně řídit křižovatku“. Reagoval tak na Šlachtovu kritiku ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) a policejního prezidenta Martina Vondráška.

Komentátor zdůraznil, že tragédie na filozofické fakultě je na české – potažmo evropské – poměry natolik fatální, že je zevrubná analýza na popud GIBS či Sněmovny samozřejmostí. „Veřejnost určitě dostane odpovědi na otázky, které se logicky šíří mediálním prostorem,“ pronesl v pořadu Zprávy Plus.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ať Rakušan sundá dres a zaleze zpátky do šatny, řekla Udženija a přidala seznam jeho kauz

Šlachta minulý týden uvedl, že policie při zásahu na univerzitě pochybila, a Rakušana i Vondráška vyzval k odstoupení. Tato slova nenechala Michopulose chladným. „Na celém neštěstí jen parazituje. Tato metoda je základem jeho politické kariéry,“ opřel se Michopulos do bývalého šéfa Úřadu proti organizovanému zločinu. „Šlachta je jedno z největších neštěstí polistopadové policie,“ pokračoval v ostré kritice.

„Jedná se o nejméně kompetentního policajta, který by mohl maximálně někde řídit křižovatku. Nikdy nevysvětlil desítky svých katastrofálních pochybení, která měla negativní vliv na fungování policie,“ vyčetl politikovi s tím, že si hodlá pouze „vyřídit své obsesivní vztahy s policejním orgánem“ a že mu „kromě parazitování nic jiného nezbývá“.

Komentátor Petr Kolář naproti tomu vyčetl ve vysílání CNN Prima NEWS ministru vnitra, že bezprostředně po střelbě nastavil jednolitý „kurz“ ve veřejném prostoru. „Působí to, jako by říkal: ‚Proběhl profesionální zásah a nyní se v tom nevrtejte a nepochybujte o tom.‘ Přestože se postupně potvrzuje správnost zásahu, zůstávají velké otazníky kolem toho, co předcházelo samotné střelbě,“ pronesl.

Pokud se nakonec prokáže pochybení, jsou podle Koláře rezignace ministra vnitra i policejního šéfa namístě. „Na druhou stranu je nutné se podívat na to, kdo k tomu vyzývá. Robert Šlachta je chlapík, který má za sebou zásah na Úřadu vlády spolu s legendární tiskovou konferencí, na níž mluvil o nálezu několika kilogramů zlata. Vzhledem k tomu, jak celá záležitost dopadla tristně u soudu, si myslím, že zrovna on by měl být v takových prohlášeních střídmý,“ shrnul Kolář.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Reakce na střelbu na filozofické fakultě. Rakušan chce zavést registr ohrožených budov

Tagy:
policie parazit střelba pořady CNN Prima NEWS komentátor Robert Šlachta Útvar pro odhalování organizovaného zločinu Zprávy plus Petros Michopulos Filozofická fakulta Univerzity Karlovy PŘÍSAHA - občanské hnutí Roberta Šlachty filozofická fakulta střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy