Miláček českých fanoušků Palát ve druhém duelu NHL nehraje. Kvůli očekávanému narození dítěte

Velkou posilou pro hokejovou reprezentaci je útočník New Jersey Devils Ondřej Palát.

Slavnostní start NHL v Praze

Pro české fanoušky na tribunách O2 Areny to byl v sobotu šok: hlavní tahák obou pražských zápasů NHL, útočník Ondřej Palát, do duelu číslo dvě nenastoupil. Velká opora klubu New Jersey Devils, která na hokejovou slávu lákala v propagačních videiích i na plakátech po celé metropoli, v utkání proti Buffalo Sabres chyběla kvůli očekávanému narození druhého potomka.

Ještě v pátek se hokejový cirkus zvaný NHL Global Series točil hlavně kolem něj. Palát sice v prvním utkání proti Buffalu (4:1) nedal gól, od domácích fanoušků se přesto dočkal největších ovací. Nejen proto, že momentálně patří k nejlepším českým hokejistům, ale i kvůli tomu, že v květnu s reprezentací získal ve stejné hale titul mistrů světa.

Jenže o den později na ledě chyběl.

Od týmu se odloučil už dlouho před úvodním vhazováním, spěchal do porodnice za manželkou Barborou. Místo hokejových dramat jej čekal úplně jiný příběh: očekávané narození potomka, už druhého po pětileté dceři Adéle.

Předzápasové oznámení Devils na sociální síti X mimo jiné vyjasnilo i jednu páteční záhadu: Palát měl po prvním zápase proti Buffalu dorazit na tiskovou konferenci, jeho účast byla ovšem náhle zrušena.

Proč? Teď už je odpověď zřejmá.

Jediným českým zástupcem v sobotním utkání tak byl Jiří Kulich, útočník Sabres. Velký talent z Kadaně pro změnu chyběl v předchozím pátečním souboji. Tentokrát ho kouč Lindy Ruff nasadil do druhé formace, mládežnický reprezentant dokonce naskakoval i do přesilovek.

MOŽNÁ JSTE PŘEHLÉDLI: Peksa: Putin cpe peníze do nesmyslné války. Sankce nefungují, Rusové nechudnou, říká Turek

Tagy:
NHL Praha New Jersey Devils Ondřej Palát Buffalo Sabres