Jednoho manžela otrávila, dalšího se pokusila umlátit. Teď má černá vdova naději na svobodu

Před desítkami let zavraždila svého druhého manžela, poté se Britka pokusila zabít i toho třetího. Vražedkyně Dena Thompsonová, které se též přezdívá černá vdova, je téměř dvacet let za mřížemi. Podle deníku Daily Mail by ovšem mohla být brzy na svobodě. Její manžel, který napadení své choti přežil, je celou situací překvapen. Nechápe, proč ho o možném propuštění nikdo neinformoval.

Svého třetího manžela se Thompsonová pokusila zabít během sexuálních hrátek, které společně provozovali v koupelně. Poté, co se Richard Thompson nechal manželkou přesvědčit, že ho nahého spoutá na podlaze, zaútočila na něj baseballovou pálkou a kuchyňským nožem. Thompsonovi se podařilo osvobodit ruce a manželku přesvědčit, aby nůž odložila. Thompsonová poté u soudu tvrdila, že se pouze bránila. Porotci jí dali za pravdu. Do vězení přesto šla.

V době vyšetřování se totiž ukázalo, že zavraždila svého předchozího manžela Juliana Webba. Toho připravila o život ještě v roce 1994. Webbovi v den jeho 31. narozenin naservírovala jeho oblíbené kari, do kterého ovšem rozmělnila smrtící dávku antidepresiv. Policisté tehdy pracovali s verzí, že spáchal sebevraždu a tak byl Webb řádně pohřben. Jeho tělo bylo ovšem později exhumováno na žádost vyšetřovatelů a také jeho matky, která ani po letech nevěřila, že by se její syn zabil. Ukázalo se, že byl skutečně otráven.

„Přivodila jste smrt Juliana Webba tím, že jste ho otrávila. To, co jste provedla, bylo naprosto bezohledné. Neměla jste slitování. Nic vás nemůže omluvit za to, co jste udělala,“ řekl tehdy během líčení soudce Michael Hyam. Kromě vraždy detektivové zjistili, že všem třem manželům i dřívějším milencům ukradla značnou sumu peněz. Krmila je smýšlenými historkami a například jim tvrdila, že má rakovinu a brzy umře.

Po 19 letech opět na svobodě?

Thompsonová šla do vězení v roce 2003 s tím, že za mřížemi stráví zbytek života. O čtyři roky později jí bylo ovšem sděleno, že si musí odsedět ještě nejméně 16 let, než bude moci požádat o podmínečné propuštění.

Tato doba se blíží ke konci a případ obávané vražedkyně se letos v květnu opět dostane před soud. Komise bude projednávat její podmínečné propuštění. S tím ovšem nesouhlasí její třetí manžel. Ačkoliv byla Thompsonová zproštěna viny za pokus o jeho vraždu, podle něj by měla zůstat ve vězení. „Rozhodně se mě pokusila zabít. Navíc bylo prokázáno, že zavraždila svého druhého manžela. Kdyby se jí to podařilo, stala by se sériovou vražedkyní. A bůh ví, co by ještě udělala,“ řekl deníku Daily Mail 63letý Richard Thompson.

Nechápe také, proč mu o líčení nedala policie ani úřady vědět. „Je to šokující. Údajné oběti měly být kontaktovány a já ne? Po tom všem, co se mi stalo, si myslím, že by bylo hezké, kdyby mi bylo oficiálně řečeno, že by mohla být na svobodě,“ rozhořčil se anglický podnikatel.

Tagy: