Záhada kolem zastřelené Rakušanky na Šumavě. Jak se tělo dostalo na hřbitov, stále nikdo neví

Pohoří na Šumavě

Záhadný případ mrtvé Rakušanky na šumavském hřbitově

Záhadný případ mrtvé Rakušanky na hřbitově vesnice Pohoří na Šumavě zaměstnával v posledních dnech české i rakouské kriminalisty. Pátrali po muži, kterého podezírali z násilného činu. V pondělí ho nalezli mrtvého. Rakouská média napsala, že to byl milenec ženy, který měl činem vyřešit milostný trojúhelník a následně spáchal sebevraždu.

Případem se jihočeští kriminalisté začali zabývat v sobotu, kdy turista nalezl mrtvolu zastřelené ženy na hřbitově v Pohoří na Šumavě. Do pátrání se zapojili i jejich rakouští kolegové, protože zavražděná byla Rakušanka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vraždu z Karlovarska halí tajemství, na Trutnovsku hrály roli lži. Policie řeší další úmrtí

„Hledáme kohokoliv, kdo obcí Pohoří na Šumavě, v rozmezí od čtvrtka večer do soboty, projížděl nebo zde byl jako turista,“ řekl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Redakce se poptala několika obyvatel, zda si něčeho nevšimli. „V té době jsem tu nebyl. Nic jsem nezaznamenal,“ pro CNN Prima NEWS sdělil místní obyvatel.

Dolnorakouští policisté v souvislosti s případem pátrali po podezřelém muži, který se mohl pohybovat i na českém území. Pondělí v podvečer na sociální síti X zveřejnili zprávu, že hledaného muže našli.

Deník Kronen Zeitung poté informoval o tom, že se mělo jednat o milence zavražděné ženy. Čtyřiatřicetiletý člen městské rady v rakouském Waldviertelu si vzal život ve stodole jezdecké stáje, kterou jeho milenka vlastnila. Na této farmě měla podle všech informací před několika dny přijít o život i ona. Rakouští kriminalisté prý mimo jiné nedaleko od hranici objevili auto podezřelého muže, v němž našli dopis na rozloučenou.

Zavražděná byla vdaná za vojáka, který delší dobu sloužil na Blízkém východě. Není vyloučeno, že vrah chtěl činem vyřešit milostný trojúhelník. Otázkou, ale stále zůstává, jak se tělo dostalo bez povšimnutí na hřbitov. Podle rakouského tisku byla vesnice Pohoří na Šumavě oblíbeným místem milenců.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž usmrtil svého známého a jeho tělo hodil do kontejneru

Tagy: