Tragédie na moři. Zemřel rouškový miliardář, jeho jachta se vyhýbala Berlusconiho lodi

Britský miliardář a majitel firmy Ultrafilter Medica Dean Kronsbein, která vyrábí roušky, zemřel v neděli poté, co jeho jachta najela do skály na pobřeží Sardinie. Na palubě byla také podnikatelova žena s dcerou, obě utrpěly vážná zranění. K nárazu došlo při úhybném manévru před lodí bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho.

Kronsbeinova manželka vyšetřovatelům popsala situaci těsně před nehodou. Kapitál zaznamenal rychle se blížící loď, změnil směr a rodinu na palubě varoval, že dojde k nárazu. Po něm miliardář vypadl z lodi. K nehodě došlo u ostrůvků Nibani nedaleko sardinského luxusního letoviska Porto Cervo v Itálii. Když byl muž z vody vytažen, záchranáři ho prohlásili za mrtvého.

Loď Sweet Dragon, jíž se Kronsbeinův kapitán snažil vyhnout, patří rodině bývalého premiéra Itálie Berlusconiho. Obě plavidla zapojená do nehody byla do konce vyšetřování zabavena italskými úřady. Kapitáni jsou vyslýcháni a hrozí jim obvinění ze zabití.

Kronsbeinova společnost zaměstnává pracovníky, kteří v době pandemie COVID-19 ztratili práci. Firma sídlící v britském Ross-on-Wye měsíčně vyrábí až 1,5 milionu roušek. Mezi podnikatelovy přátele patřil mimo jiné televizní moderátor Richard Hammond, který již rodině vyjádřil soustrast.

Tagy: