Milionová trefa na Spartě: Šťastlivec skóroval z půlky. Řekl, proč neměl do soutěže chuť

Choreo fanoušků Sparty v zápase se Sigmou Olomouc (27.9.2024)

Soutěžící na Spartě trefil milionovou výhru

Přestože fotbalisté Sparty Praha v pátek večer utrpěli porážku od hostující Sigmy Olomouc, na trávníku letenského stadionu pobíhal jeden šťastlivec v rudém dresu, pro kterého se deštivý večer zařadil mezi nejpamátnější okamžiky v jeho životě. O poločasové přestávce trefil pan Pavel v soutěži o milion korun cíl v bráně. Šťastný výherce předvedl báječnou trefu navzdory zraněnému kotníku, uvedl sparťanský web.

V každém domácím zápase fotbalistů pražské Sparty mají fanoušci šanci vyhrát milion, o který se soutěží přímo na hrací ploše během poločasových přestávek, přiblížil web Sparty.

ČTĚTE DÁLE: Legendární František Straka se vrátil do českého fotbalu. Připomeňte si jeho nejlepší hlášky

Před utkáním stačí chytit speciální soutěžní tričko, které držitele kvalifikuje do poločasové soutěže. Tam se poté střílí ze speciálních pozic míčem do vytyčených cílů v bráně. To se v pátek povedlo panu Pavlovi, který si z utkání odnesl milion korun a stal se historicky prvním vítězem Betano – milionového kopu.

„Asi si to ještě pořádně neuvědomuju. Někdo se hned začne radovat, já byl spíš zaskočený, že se to povedlo,“ nechal se slyšet dojatý vítěz pan Pavel.

Nečekaný triumf v mysli zpracovával po celý zbytek utkání. „Z druhého poločasu už si toho moc nepamatuji, byl jsem v takovém transu. Přijel jsem domů, v noci jsem nemohl moc spát a dnes mi to postupně dochází,“ popsal v neděli výherce.

Fanoušek tak nemusel příliš litovat ani první domácí ligovou porážku Sparty od května 2023, když prohrála se Sigmou Olomouc po hektickém závěru 2:3.

Speciální strategii pan Pavel připravenou neměl. „Původně měl jít syn, protože chytil tričko, ale je mu teprve sedmnáct let. No a já jdu příští týden na operaci s kotníkem. Proto se mi moc nechtělo,“ prozradil.

Kvůli zranění měl obavy, aby si na hřišti ještě nepřivodil ostudu a nepodklouzl. „Bylo mi jasné, že rovně to kopnout nemůžu, přímým nártem bych to tam nedostal. Takže to byl čistý risk, chtěl jsem to tam prostě nějak zatočit,“ dodal. Risk se povedl náramně, domů si pan Pavel odváží rovný milion korun.

Rodina a známí panu Pavlovi po příjezdu domů nechtěli věřit. „Následovalo mraky dotazů, od pátku se mi nezastavil telefon,“ nechal se slyšet Pavel. A jak chystá naložit s nečekanou výhrou? „Určitě pojedeme na nějakou dovolenou. Rádi lyžujeme, ale i v létě se někam podíváme. Konkrétní představu ještě nemám, musím to nějak promyslet,“ dodal výherce. Zároveň poslal poděkování moderátorovi domácích zápasů letenských Zdeňkovi Novotnému. „Před kopem mě podpořil a nedusil mě otázkami, protože jsem byl nervózní,“ uzavřel šťastný výherce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sparta by mohla nový stadion začít stavět do pěti let, řekl Křivda. Co je k tomu potřeba?

Tagy: