Detaily z hotelu fotbalistů: Z hráčů táhl alkohol. Kapitán chtěl skandál tutlat, tvrdí zdroj

Z fotbalových reprezentantů, kteří v sobotu vyrazili popíjet do nočního klubu a zůstali tam až do ranních hodin, byl při snídani na hotelu cítit alkohol. Informoval o tom web iSport.cz. Za hrubé porušení interních pravidel museli Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta před pondělním závěrečným zápasem kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy proti Moldavsku opustit mužstvo. Kapitán týmu Tomáš Souček i provinilí fotbalisté prý měli chtít skandál ututlat.

Podle informací webu iSport.cz šel z hříšníků alkohol pořádně cítit už na snídani. Pak si Coufal, Kuchta a Brabec sbalili věci a definitivně se odpojili od mužstva. „Nešlo to udělat jinak,“ řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

K TÉMATU: Šilhavý je slabina. Mluví za něj uklízečky a hráči mu chodí na diskotéky, kritizují legendy

Incident mrzí i kapitána české reprezentace Tomáše Součka. „Jako kapitán jsem k tomu něco měl, řekli jsme si to s trenéry, hráči i realizačním týmem, ale víc bych to nechal mezi námi,“ dodal Souček, který měl údajně preferovat interní „ututlání“ kauzy a setrvání hráčů v kádru. Stejně to měla chtít i trojice provinilých. Káli se, uznali chybu a žádali situaci uhladit. Proti byl ale předseda Fousek.

Obránci Brabec s Coufalem a útočník Kuchta vyrazili v noci ze soboty na neděli do olomouckého klubu Belmondo, kde popíjeli alkohol a vydrželi tam až do ranních hodin. Na sociálních sítích koluje video, jak Vladimír Coufal pomáhá Jakubu Brabcovi do taxíku, aby se stoper nemotal na rušné silnici, kde v obou směrech jezdí i tramvaje.

Když se tyto informace podložené fotografiemi dostaly k svazovému předsedovi Petru Fouskovi, bylo svoláno jednání v úzkém kruhu za účasti manažera Tomáše Pešíra a realizačního týmu. Výsledek byl jasný. Trojice fotbalistů musí reprezentaci opustit. „Tři hráči národního týmu zásadním způsobem v sobotu v noci porušili interní pravidla reprezentace. Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta s okamžitou platností z rozhodnutí vedení reprezentace opustili sraz národního týmu,“ stálo v prohlášení vedení reprezentace.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mít za trenéra Šilhavého, tak taky chlastám. Fanoušci si střílí z flámujících fotbalistů

Tagy: