Největší fanoušek Argentiny v Česku? U Miloslava narazíte na Messiho a Maradonu všude

Spolu s Argentinou slaví jejich titul mistrů světa ve fotbale i pan Miloslav Urbanec. Obyvatel obce Bukovka tento stát miluje a že Argentině neskonale fandí, je vidět na první pohled.

V Bukovce na Pardubicku, kde Miloslav Urbanec žije, vás k jeho domu nasměrují úplně všichni. Modrobílá září do okolí. Láska k Argentině je víc než jasná. Kde se ale vzala? „Já Argentině fandím od roku 1978, takže od té doby, co jsem byl úplně malé děcko. Naposledy jsme vyhráli v roce 1986, takže to je tak strašně dlouhá doba toho fandění, kdy se nám opravdu nedařilo všechno, měli jsme fantastické týmy, ale nedostali jsme se prostě až k tomu titulu. Teď mi přišlo, že je to nejvhodnější doba. Strašně miluju Messiho a strašně jsem mu to přál. Přišlo mi, že když tam budu, tak mu to pomůže, takže to se nakonec potvrdilo,“ popsal pro CNN Prima NEWS.

Na nesmrtelné argentinské ikony Diega Maradonu a Lionela Messiho u Miloslava narazíte úplně všude. Třeba na autě. Dvůr navíc zdobí socha božského Diega. „Když viděli, že mám doma sochu Maradony, tak z toho byli úplně paf. To z nich doma nikdo nemá,“ doplnil se smíchem.

Miloslav Urbanec má v Argentině řadu přátel. Na šampionát do Kataru původně kvůli tamní politice jet nechtěl, ale když jeho tým došel až do finále, tak nevydržel. „Přišlo mi to úplně skvělý, sedli jsme si v restauraci a bavil jsem se s Indem, který fandí Argentině o naší argentinské sestavě. To bylo naprosto fantastický,“ doplnil. A co teď bude dál? Miloslav Urbanec asi začne opět střádat do prasátka, aby se za čtyři roky mohl jet podívat na milovanou Argentinu na další mistrovství světa, které v roce 2026 hostí Kanada, Spojené státy a Mexiko.

Tagy: