Milostný trojúhelník ukončila mrtvola v sudu. Žena soudu přiznala prášky přidané do jídla

Ve středu začal českobudějovický soud projednávat deset let starou vraždu, ke které došlo v Českých Velenicích. Obžalovaná je bývalá přítelkyně mrtvého muže a také jeho bratranec. Oběť po smrti skončila v sudu.

Před deseti lety se tehdy devatenáctiletá žena měla podle obžaloby podílet na vraždě šestadvacetiletého muže ze Slovenska, otcem jejích dvou dětí. Jedno dítě pak měla s dalším podezřelým a bratrancem oběti. Žena je stíhaná na svobodě a ve středu u soudu vypovídala jako první. Svou vinu ale popřela.

„Necítím se vinná,“ nechala se slyšet obžalovaná. Sice popsala, že osudné ráno vmíchala svému příteli do přesnídávky rozdrcené prášky na spaní, vinu na vraždě ale podle svých slov necítí. Podle obžaloby měl vraždit pětatřicetiletý Ján S. Ten měl spícího muže, který byl zároveň jeho bratranec, ubodat nožem.

Tip z drogového podsvětí

Těla se pak měl zbavit nezvyklým způsobem. „Oběť vraždy byla pohřbena a pochována v sudu,“ uvedl Jiří Matzer, mluvčí Policie ČR Jihočeského kraje. Navíc ve sklepě domu, ve kterém i po vraždě žena se třemi dětmi a obžalovaným ještě několik týdnů žili. K nemovitosti zavedl kriminalisty po téměř deseti letech až tip od zdroje z drogového podsvětí.

Zatímco obžalovaná žen u soudu po celou dobu tvrdila, že se jen domnívala, že je bývalý partner mrtvý a o místě, kde se tělo nachází s jistotou nevěděla, její přítel, se kterým do zadržení měli žít ve společné domácnosti, vinu přiznal a vzal ji na sebe. „On se přiznává, že se dopustil toho stíhaného skutku, ale odmítá, že by na tom měla účast paní,“ potvrdil pro CNN Prima NEWS právník obžalovaného Jaroslav Slanina. Pachatelům hrozí až 18letý trest.

Tagy: