Miluji se s muži, ale jen v představách. Nově objevený dopis odkrývá Obamovy fantazie

Americký exprezident Barack Obama v minulosti sníval o milování s muži. Vyplývá to ze znovu objeveného dopisu z roku 1982, který Obama adresoval své tehdejší přítelkyni Alexandře McNearové. Redigované psaní získal do rukou jeho životopisec David Garrow, upozornil list The New York Post.

Stal se prvním Afroameričanem, který stanul v čele Bílého domu. Se svou manželkou Michelle Obamovou vytvořil pár, který je pro mnohé vzorem rodinných a morálních hodnot. Jenže se sexualitou Baracka Obamy to možná vždy nebylo tak prosté.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Chci být vlkodlak, svěřil se kandidát na senátora. Obama ho přirovnal k sedmiletému dítěti

Spekulace rozproudil znovu objevený dopis z roku 1982. Tehdy 21letý Obama v něm psal své tehdejší přítelkyni Alexandře McNearové. Text měl velmi filozofický nádech. Obama se v dopisu přiznal, že dělení na muže a ženy mu nepřijde blízké, spíše prý vyznává androgenní přístup, kdy bere člověka jako celek. Informoval o tom list The New York Post.

K tomu se přiznal také ke svým sexuálním fantaziím s muži. „V kontextu homosexuality si myslím, že jde o pokus vymanit se z přítomnosti, možná jde o odmítnutí pokračovat v nekonečné frašce pozemského života. Víš, já se s muži miluji každý den, ale jen v představách,“ napsal Obama.

Zmiňovaný dopis se dostal v roce 2017 k životopisci Davidu Garrowovi, inkriminovaná pasáž ale byla redigovaná. McNearová mu tehdy jen měla říci, že je o „homosexualitě“. Garrowův přítel Harvey Klehr se ale nakonec dostal k původnímu znění dopisu, které teď poskytl médiím.

Obama v dopisu také uvedl, že i přes svůj postoj k pohlaví přijal svou roli muže, napsal list Daily Mail.

„Vidím, že jsem byl stvořen jako muž. A fyzicky v životě jsem se rozhodl přijmout tuto eventualitu,“ napsal Obama.

Životopisec Garrow – který mimochodem soudí, že Obama byl v mnohem podobný Donaldu Trumpovi – se domnívá, že na teoriích budoucího prezidenta nebylo nic neobvyklého. Prý šlo o klasické mladické úvahy.

„Jsem historik, nejsem psycholog. Ale myslím si, že je všeobecné známé, že drtivá většina lidských bytostí má sexuální fantazie,“ uvedl životopisec.

Tagy: