Mimořádná schůze Sněmovny o vulgaritách? Střelivo pro Babiše, vyjde z ní vítězně, míní Stoniš

Komentátor Marek Stoniš

Z mimořádné schůze Sněmovny, kterou vláda svolala kvůli výrokům Andreje Babiše (ANO), vyjde předseda hnutí vítězně, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS šéfredaktor deníku TO Marek Stoniš. Podle něj Babiš může odehrát svoji agendu a připomenout, že někteří zástupci vládní koalice tahali na veřejnost jeho psychicky nemocného syna a zneužívali ho.

Poslanci se v úterý sejdou na mimořádné schůzi ke krokům předsedy opozičního hnutí ANO Andreje Babiše. Návrh programu obsahuje jediný bod nazvaný „Bezpečnostní hrozby pro Českou republiku“. Podle šéfredaktora deníku TO Marka Stoniše tím ale vládní koalice Babišovi nahrává. „Vládní koalice dala střelivo Andreji Babišovi. On si tam bude moct odehrát svoji agendu, připomenout, že vláda asi čtyřikrát zabránila svolání mimořádných schůzí kvůli energiím, kvůli válce, teď se bude řešit jeho soukromý mail,“ popsal Stoniš.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vulgarity nejde přejít, jinak je to žumpa proti žumpě, varoval Kalousek TOP 09

Předseda ANO ze schůze podle něj vyjde vítězně. „Může připomenout také to, jak někteří zástupci vládní koalice tahali na veřejnost jeho psychicky nemocného syna a zneužívali ho,“ sdělil Stoniš. Podotkl, že v politice je to daleko horší než jeden mail, kterým chtěl zjistit, jestli má ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) děti.

Lipavský v neděli v České televizi řekl, že bývalý premiér Babiš začíná být kvůli svým výrokům bezpečnostním ohrožením Česka. Babiš následně v e-mailu svým spolupracovníkům napsal, aby mu o Lipavském připravili podklady, včetně informací o dětech.

Tagy: