Mirai zahráli na svatbě Petry Kvitové. Popsali následný mejdan i plány do konce roku

Kapela Mirai zahrála na svatbě tenistky Petry Kvitové.

Mirai na svatbě Kvitové

Skupina Mirai chystá již tento víkend koncert v rámci festivalu Hrady CZ. Při této příležitosti vystoupí v Rožmberku nad Vltavou. Jedna zastávka pro ně však byla velmi neobvyklá – po koncertě spěchali zahrát Petře Kvitové, která se na začátku července vdávala. Jaký to pro ně byl zážitek a jak si kluci z kapely užili posvatební oslavy? A jaké mají plány na konec roku?

Na hradě Švihov zažila skupina Mirai jeden z nejkrásnějších koncertů léta. Publikum bylo na místě trochu divočejší a postaralo se o pořádnou atmosféru. Kluci ale budou dlouho vzpomínat i na Kunětickou horu. Z této akce totiž spěchali rovnou na svatbu Petry Kvitové, kde zahráli čerstvým novomanželům.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Mirai si plní sny, s pilotní licencí má velké plány. Prozradil, co mu nahání největší hrůzu

Jak se vůbec kapela k tenistce světového formátu dostala? „Potkali jsme se během prosince na nějakém mejdanu. Viděla náš koncert, tak za námi přišla a řekla, že by si přála, abychom zahráli na její svatbě,“ přiblížil frontman Mirai Navrátil. „Teď už to není tajné, tak snad to můžu říct, jinak byla celá akce samozřejmě v utajení. Hrát jsme začali až po jedné ráno. Trvala asi až do osmi do rána. Proto Petru tedy ne, odjížděla na turné, takže šla velmi spořádaně na kutě, jako profesionál,“ dodal pobaveně.

Podle svých slov je Mira Navrátil velkým tenisovým fanouškem. Sám se prý nějaký čas tenisu věnoval. „Letos jsem stihnul French Open i Wimbledon, takže by se dalo říct, že tím vlastně žiju. V mých očích je Petra legenda, a když mě legenda poprosí, tak jsem nemohl odmítnout. Ani to nebyla práce, jeli jsme tam zahrát z lásky,“ svěřil se redakci ShowTime.

Baskytarista kapely Michal Stulík vysvětlil, že kapela jela na svatbu známé sportovkyně zahrát téměř bez podkladů či většího plánu. „Šlo spíš o takové jamování. Hráli jsme víceméně různé covery, co nás zrovna napadaly. Hráli jsme asi hodinu a půl. Šíleně nás to bavilo,“ popsal atmosféru na místě.

Také na Švihově byl důvod k oslavě. Bubeník Šimon Bílý totiž slavil třiatřicetiny. A jaký dostal dárek? Plavání na jahodě. „V historii naší kapely se nikdy nestalo, že by plaval mezi publikem někdo jiný než já. Kluci musí pořád hrát a držet vlastně muziku. Proto jsem nahradil Šimona za bicími, sám odmala hraju na bubny. Takže oslavenec šel plavat a já skočil za bubny. Asi si to užil. Byl to mnohem lepší dárek než lahev nějakého alkoholu,“ vysvětlil frontman.

A na co se letos kluci z kapely nejvíc těší? „Kromě toho, že nás ještě čeká několik vystoupení po festivalech, těšíme se na naše největší halové turné. V listopadu tak projedeme Ostravu, Brno, Pardubice a 30. listopadu pražskou O2 arenu. To je takový náš vrchol, vyústění té dosavadní devítileté kariéry, co kapela funguje,“ sdělil velké plány kapely Mirai Navrátil.

„Opravdu se těšíme. Je totiž velký rozdíl mezi koncertem na festivalu mezi 20 až 30 kapelami a koncertem, na který si koupí 40 tisíc lidí lístek jen na nás. Přijedou z celé republiky, takže je to velká odpovědnost a vlastně i vrchol nejen letošního roku, ale celé naší dosavadní kariéry,“ uzavřel.

Tagy: