Miss umělá inteligence zná první vítězku v historii. Podívejte se na nejkrásnější AI modelky

Miss AI má svou historicky první vítězku – je jí Kenza Layli, marocká influencerka, která si dle svých slov přeje vnést do prostředí tvůrců AI „rozmanitost a inkluzivitu“. Z více než 1 500 přihlášených modelek ji vybrala odborná porota. Na druhém a třetím místě se umístily virtuální krásky reprezentující Francii a Portugalsko, informuje CNN.

Miss AI se mohly zúčastnit pouze modelky vytvořené umělou inteligencí. Porota, složená jak z lidí, tak reprezentantů umělé inteligence, hodnotila ženy v kategoriích krása, technologie a jejich vliv na sociálních sítích, upřesňuje zpravodajství CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Kate se na sociálních sítích ozvala fanouškům. Hvězdě Wimbledonu poslala dojemný vzkaz

Právě na Instagramu, kde má Layli skoro 200 tisíc sledujících, její tvůrkyně Myriam Bessa poděkovala za výhru. „Získali jsme první místo na historicky první Miss AI, a to navzdory globální konkurenci. Toto ocenění je poctou veškerému našemu úsilí v oblasti umělé inteligence a reprezentaci Maroka v této neuvěřitelné soutěži,“ napsala.

O vítězství ve videu promluvila i samotná Layli: „Vítězství v soutěži Miss AI mě ještě více motivuje k tomu, abych pokračovala ve své práci na rozvoji technologie umělé inteligence,“ uvedla ve videu. „Umělá inteligence není jen nástroj, je to transformační síla, která může narušit průmyslová odvětví, zpochybnit normy a vytvořit příležitosti tam, kde předtím žádné nebyly. Jak postupujeme vpřed, jsem odhodlaná podporovat rozmanitost a inkluzivitu v této oblasti a zajistit, aby každý měl místo u stolu technologického pokroku,“ dodala.

Na druhém místě skončila reprezentantka Francie Lalina Valina a třetí skončila Portugalka Olivia C. První ročník soutěže byl zahájen letos v dubnu na předávání cen Fanvue World AI Creator Awards, kde předvedli své dovednosti programátoři z celého světa.

Přestože se organizátoři soutěže snažili zdůrazňovat silné a pozitivní poselství celé akce, odborníci vyjádřují obavy z homogenizace standardů krásy. „Myslím, že začínáme stále více ztrácet kontakt s tím, jak vypadá neupravená tvář, řekla v rozhovoru pro CNN výzkumná pracovnice z Leverhulme Centre for the Future of Intelligence na Cambridgeské univerzitě Kerry McInerneyová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vary jsou chrám filmu. Bartoška mi splnil sen, řekl v exkluzivním rozhovoru hvězdný Brühl

Tagy:
Francie umělá inteligence Maroko soutěž Instagram krása ocenění technologie Wimbledon sociální síť věda a technika Influencer umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika informační technologie a informatika