Místo na výlet Češi vyrazili v neděli pro nábytek. Před IKEA se tvoří nekonečné fronty

Obchody jsou otevřené necelý týden, ale nákupní apetit Čechů zatím neupadá. Přesvědčili se o tom lidé, kteří v neděli vyrazili na Černý Most pro nábytek. Před IKEA se tvořily fronty o délce až několika set metrů. Stále totiž platí omezení počtu zákazníků na prodejní plochu.

„Přijely jsme z Teplic a náležitě jsme si přivstaly. Byly jsme tu už půl hodiny před otvíračkou, ale stejně stojíme ve frontě,“ řekla CNN Prima NEWS asi padesátiletá žena, která se na Černý Most vypravila se svojí sestrou. Vzhledem k tomu, že stále platí pravidlo, podle kterého je možné do obchodu pustit jen jednoho zákazníka na 15 metrů čtverečních, ne na všechny nakupující hned napoprvé vyšla řada.

„Dovnitř pustí jenom 1400 lidí, ostatní mají smůlu a musí počkat,“ pokrčila rameny další zákaznice, která se už nemohla nakupování v oblíbeném obchodním domě s nábytkem dočkat. „Ale snad to půjde rychle,“ dodala.

Restaurace zavřená

IKEA na Černém Mostě je specifická tím, že se před vstupem mohou vytvořit vlastně fronty dvě. Má totiž venkovní a podzemní parkoviště, z nichž každé má svůj vlastní vchod. Oba proudy lidí se pak setkají ve vestibulu před eskalátorem, který zákazníky odváží do nadzemního podlaží. „Když jsme přijížděly, venkovní fronta stála přes celé venkovní parkoviště, ta v garážích mohla mít tak 150 metrů,“ vysvětlila žena z Teplic s tím, že délka řady je ovlivněna i tím, že lidé dodržují přibližně dvoumetrové rozestupy.

Zákazníci se ale musí obejít bez restaurace i automatů na vodu. „Vážení zákazníci, s ohledem na platné mimořádné nařízení je restaurace IKEA i kavárna pro veřejnost uzavřená,“ hlásá jedna z cedulí uvnitř obchodu. „Z hygienických důvodů jsme vypnuli automaty na vodu,“ píše se na dalším upozornění.

Přestože se do obchodu dostane jen omezený počet osob, ostrůvky lidí vznikají. A to hlavně tam, kde se vyskytuje atraktivní a často nakupované zboží. Tedy nejvíce v oddělení koupelnových doplňků, u regálů s nádobím nebo u dekorací do domácnosti.

Tagy: