Místo NHL do války? Hvězdného hokejistu zadržela ruská policie, měl se vyhýbat vojně

Ivan Fedotov vstřebával porážku ve finále olympijských her těžko.

Ruského brankáře Fedotova zadržela policie

Ruského hokejového brankáře Ivana Fedotova zadržela policie. Podle médií je podezřelý z vyhýbání se vojenské službě. Pětadvacetiletý reprezentant, člen stříbrného týmu ze Zimních olympijských her v Pekingu 2022, podepsal po sezoně smlouvu s Philadelphií Flyers.

Dvoumetrový Fedotov byl v roce 2022 vyhlášen nejlepším gólmanem KHL, v play-off pomohl CSKA Moskva k zisku Gagarinova poháru. Podle médií ho policisté na základě výzvy vojenské prokuratury zadrželi v pátek v Petrohradu.

Ruské zdroje uvádějí, že ředitelství ministerstva vnitra pro Petrohrad a leningradskou oblast obdrželo žádost přímo od prokuratury. Ta měla uvést, že existují dostatečné důvody pro podezření, že se Fedotov vyhýbá vojenské službě.

Rodák z finského Lappeenranta podepsal po sezoně smlouvu s Philadelphií Flyers. Celkem si měl v přepočtu vydělat 22 milionů korun. Hokejový svět si ho pamatuje také ze zimní olympiády, kde si po prohraném finálovém zápase s Finskem na krk nepověsil stříbrnou medaili. „Medaili jsme si vydřeli. Těžko se ale smiřuju s tím, že není zlatá, ale jen stříbrná,“ vysvětloval tehdy.

Kklub CSKA Moskva, za který dosud Fedotov nastupoval, patří pod ruské ministerstvo obrany. Brankář je tak de facto voják, v armádě však zatím nesloužil. Teď se bude muset pravděpodobně zapojit. Zda ho velení vyšle i na Ukrajinu, není jasné.

Tagy: